Mina passagerare har aldrig åkt bekvämare

Evenemangsresor är ryggraden i Simon’s Resor. Till olika arenor där världsartister uppträder, till teaterföreställningar och inte minst hockeymatcher. ”Det är 18 år sedan nu som vi hyrde in en buss från Säffle Reseservice och fyllde den med Färjestadssupporters”, berättar Simon Blom, ägare till företaget. ”Och vi har ökat på med restaurangbokning på arenan så man verkligen kan få en helkväll.”
Simons buss

Flaggskeppet Volvo 9900
Sedan ett år tillbaka har Simon en topputrustad splitterny Volvo 9900 med VDS, adaptiv farthållare och de övriga assistanssystemen. ”Det är en ny dimension”, förklarar Simon. ”Jag har ju kört buss i över 25 år och det känner jag i axlar och nacke. När jag körde med VDS första gången undrade jag nästan om det var något fel – den var mer lättstyrd än min bil, så det gör verkligen skillnad.”

Fantastisk komfort
Nuförtiden är det alltså mycket mer än hockey. Skidresor till Italien, teaterresor, musikaler och julmarknad i Berlin är några av alla reseerbjudanden. Och då blir komforten och säkerheten en viktig del av det passagerarna upplever. Simons Volvo 9900 har 48 platser istället för de vanliga 53. Det ger extra benutrymme och sätena längst bak är 4 stycken istället för 5. ”Förr tyckte en del att det nästan var ett straff att sitta längst bak”, berättar Simon, ”men i dag är det nästan tvärtom, teatergolvet och de ny supersköna Volvosätena gör ju att alla platser i bussen är bra platser. Och förarmässigt är det den bästa buss jag kört, alla märken inräknade.”

Säkerhet och kvalitet
Säkerheten är viktig för Simon, och hans passagerare får alltid en säkerhetsgenomgång ungefär som på flyget. Bälten, hur utrymning går till, hur man placerar bagage med mera. På exempelvis en skidresa är det rätt mycket kläder och annat som hanteras inne i bussen. ”Det måste vara ordning och reda. Skulle man behöva komma ur bussen snabbt ska man inte snubbla eller behöva kliva över saker. Och det är ju en del av komforten. När man åker med mig ska man känna kvalitet och omtanke. Även när man bara sitter still på sin plats och tittar på utsikten”, avslutar Simon Blom.

Related News

Satsning på luftrenare har gett coachföretag nya bokningar

Desinfektionsenheten ECO3 som producerar ozongas är ett av de mest effektiva sätten att skydda förare och passagerare mot bakterier och virus. Hellbergs Buss i Sverige och Meurer Touristik i Tyskland är två företag som under pandemin ...

“Design är så mycket mer än utseende”

Nya Volvo 9700 DD är designad för maximal flexibilitet och komfort. Precis som för de andra coachmodellerna är det tre ledord som visat vägen genom hela designprocessen; omtanke, trovärdighet och evolution. Dan Frykholm, Head of Design på Volvo ...

Digitalt lanseringsevent för Volvo 9700 DD 4,0 – nu är den här

I Norden lanserades vår nya dubbeldäckare för ett knappt år sedan, men då som expressbuss. Nu har vi släppt den lyxigare turistversionen som också, med en höjd på precis 4 meter, kommer att bli ett starkt kort i hela Europa.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss