Mina passagerare har aldrig åkt bekvämare

Evenemangsresor är ryggraden i Simon’s Resor. Till olika arenor där världsartister uppträder, till teaterföreställningar och inte minst hockeymatcher. ”Det är 18 år sedan nu som vi hyrde in en buss från Säffle Reseservice och fyllde den med Färjestadssupporters”, berättar Simon Blom, ägare till företaget. ”Och vi har ökat på med restaurangbokning på arenan så man verkligen kan få en helkväll.”
Simons buss

Flaggskeppet Volvo 9900
Sedan ett år tillbaka har Simon en topputrustad splitterny Volvo 9900 med VDS, adaptiv farthållare och de övriga assistanssystemen. ”Det är en ny dimension”, förklarar Simon. ”Jag har ju kört buss i över 25 år och det känner jag i axlar och nacke. När jag körde med VDS första gången undrade jag nästan om det var något fel – den var mer lättstyrd än min bil, så det gör verkligen skillnad.”

Fantastisk komfort
Nuförtiden är det alltså mycket mer än hockey. Skidresor till Italien, teaterresor, musikaler och julmarknad i Berlin är några av alla reseerbjudanden. Och då blir komforten och säkerheten en viktig del av det passagerarna upplever. Simons Volvo 9900 har 48 platser istället för de vanliga 53. Det ger extra benutrymme och sätena längst bak är 4 stycken istället för 5. ”Förr tyckte en del att det nästan var ett straff att sitta längst bak”, berättar Simon, ”men i dag är det nästan tvärtom, teatergolvet och de ny supersköna Volvosätena gör ju att alla platser i bussen är bra platser. Och förarmässigt är det den bästa buss jag kört, alla märken inräknade.”

Säkerhet och kvalitet
Säkerheten är viktig för Simon, och hans passagerare får alltid en säkerhetsgenomgång ungefär som på flyget. Bälten, hur utrymning går till, hur man placerar bagage med mera. På exempelvis en skidresa är det rätt mycket kläder och annat som hanteras inne i bussen. ”Det måste vara ordning och reda. Skulle man behöva komma ur bussen snabbt ska man inte snubbla eller behöva kliva över saker. Och det är ju en del av komforten. När man åker med mig ska man känna kvalitet och omtanke. Även när man bara sitter still på sin plats och tittar på utsikten”, avslutar Simon Blom.

Related News

Så byggs en Volvo 7900 Electric Articulated

Volvo 7900 Electric Articulated är ett av Volvo Bussars senaste bidrag i övergången till hållbar kollektivtrafik. Tryck på play på bilden för att se hur den tillverkas.

...

750 bussförare gör sig redo att köra elektriskt

Förarnas körteknik har stor påverkan på energiförbrukningen på elektriska bussar. I Göteborg förbereder sig nu 750 förare för en av de största övergångarna till fossilfri stadsbusstrafik i norra Europa.

...

Så lyckades Göteborg med sin storsatning på elektriska bussar

Fler och fler städer runt om i Europa satsar på en fossilfri och hållbar kollektivtrafik. Med 145 Volvo Electric Articulated tar Göteborg steget till storskalig elektrifierad busstrafik i december. Målet är att all stadsbusstrafik i regionen ska ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss