Stark efterfrågan på Volvos nya långfärdsbussar

Volvos nya bussar för turist- och linjetrafik som introducerades i Europa i maj har fått ett mycket varmt mottagande av marknaden. Sedan säljstarten har närmare 150 nya Volvo 9700 och Volvo 9900 sålts till kunder runt om i Europa.
Volvo 9700

– Vi är väldigt stolta över vårt nya flexibla och konkurrenskraftiga program av premiumprodukter, med säkerhet, komfort och miljöegenskaper i världsklass. Den starka försäljningsstarten är en bekräftelse på att kunderna verkligen uppskattar resultatet av våra ansträngningar, säger Niklas Orre, ansvarig för retailsegmentet på Volvo Bussar.

Den största enskilda ordern hittills omfattar 40 st bussar till Litauen. Beställningarna omfattar också bussar till operatörer i Norge (+23 st), Österrike (+11), Frankrike (+20) och Sverige (+12). Samtliga fordon kommer att levereras under 2019.

I det nya programmet ingår två modeller, högspecade Volvo 9900 och flexibla Volvo 9700, samt en rad olika utrustningspaket och tjänstepaket, som gör det möjligt att erbjuda kundanpassade lösningar efter behov och önskemål.

De nya Volvo-bussarna som nyligen premiärvisades för en bred publik under transportmässan IAA i Hannover har under hösten presenterats även på IBE i Rimini, Autocar Expo i Lyon och Persontrafik i Stockholm. I veckan visas de på Eurobus i Birmingham.

I september tilldelades Volvo Bussar utmärkelsen Sustainable Bus Award 2019 för nya Volvo 9900.

Fordonsfakta
Volvo 9900
. Höjd 3,85 m. Längd 12/13/14 m. Axlar 4x2/6x2. Sluttande "teatergolv".
Volvo 9700. Höjd, 3,65 m, Längd 12/13/14 m. Axlar 4x2/6x2.
Drivlina: Volvo D11 Euro 6 med 430/460 hk, I-Shift.
Kaross: Nyutvecklad korrosionsförebyggande struktur. Tak med sandwichkonstruktion ger bussen en låg vikt och låg tyngdpunkt.

Ladda ner foto

Related News

Säkerhet på högsta nivå i Volvos i nya turist- och linjebussar

Med sina senaste bussar för turist- och linjetrafik höjer Volvo Bussar säkerheten ytterligare för både förare, passagerare och andra trafikanter. Bland säkerhetsnyheterna för nya Volvo 9900 och Volvo 9700 finns bland annat förarstödssystemet Driver ...

Volvo Bussars nya turistbuss vinner Sustainable Bus Award 2019

Volvo Bussar har tilldelats utmärkelsen Sustainable Bus Award 2019 Coach för sin nya turistbuss i premiumklassen, Volvo 9900. Priset delades ut vid en ceremoni under branschmässan IAA i Hannover 19 september....

Ny undersökning från Volvo Bussar: Bussförare sätter trafiksäkerheten främst

Glada och nöjda passagerare är det bästa med jobbet. Köregenskaper och förarmiljö betyder mycket. Men viktigast av allt för dem som kör turistbuss eller linjebuss är en hög trafiksäkerhet. Det framgår av en färsk undersökning från Volvo Bussar, där 1 ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss