Volvo får order på 144 långfärdsbussar till Mexiko

Volvo har fått en order på 144 långfärdsbussar Volvo 9800 av Mobility ADO, en av de största aktörerna inom långfärdsbussegmentet i Mexiko. Bussarna ska levereras under 2019.
Volvo 9800

Mobility Ado har sedan tidigare närmare 350 Volvo 9800 i sin flotta. Företagets mission är att “förbättra livskvaliten genom mobilitet”. Det mexikanska bolaget, som också är verksamt på andra marknader i Latinamerika och i Europa, fortsätter att investera i moderna långfärdsbussar med hög säkerhet och teknologi för att kunna erbjuda bekväma och säkra resor för sina kunder.

De nya långfärdsbussarna kommer utrustas med system såsom Collision Warning and Emergency Break och Lane Keeping Support, ett system som varnar föraren om bussen oavsiktligt kör över en filmarkering.

 – Det känns mycket bra att kunna bidra till de affärsmål som Mobility ADO har. Den nya flottan kommer göra vägarna säkrare i Mexiko, och innebära en högre komfort för deras kunder, säger Moshe Winer, försäljningschef på Volvo Bussar i Mexiko.
– Vi är väldigt glada att Volvo 9800 inte bara ses som den mest bränsleeffektiva långfärdsbussen , utan också som den mest innovativa tack vare vårt stora fokus på passagerarsäkerhet.

Volvo lanserade Volvo 9800 i Mexiko 2016 och är marknadsledande i långfärdsbussegmentet.

Related News

Volvo Bussars nya turistbuss vinner Sustainable Bus Award 2019

Volvo Bussar har tilldelats utmärkelsen Sustainable Bus Award 2019 Coach för sin nya turistbuss i premiumklassen, Volvo 9900. Priset delades ut vid en ceremoni under branschmässan IAA i Hannover 19 september....

Ny undersökning från Volvo Bussar: Bussförare sätter trafiksäkerheten främst

Glada och nöjda passagerare är det bästa med jobbet. Köregenskaper och förarmiljö betyder mycket. Men viktigast av allt för dem som kör turistbuss eller linjebuss är en hög trafiksäkerhet. Det framgår av en färsk undersökning från Volvo Bussar, där 1 ...

Säkerhet på högsta nivå i Volvos i nya turist- och linjebussar

Med sina senaste bussar för turist- och linjetrafik höjer Volvo Bussar säkerheten ytterligare för både förare, passagerare och andra trafikanter. Bland säkerhetsnyheterna för nya Volvo 9900 och Volvo 9700 finns bland annat förarstödssystemet Driver ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss