Volvo visar sina nya långfärdsbussar på Persontrafik

På Persontrafikmässan i Stockholm 22–24 september visar Volvo Bussar sitt nya program för turist- och linjebussar. I montern finns också en raritet; en Volvobuss från 1958 som fortfarande rullar på vägarna.
Volvo 9900

Volvos nya plattform för bussar för turist- och linjetrafik, som introducerades tidigare i år, lanseras nu för en bred publik på den svenska marknaden.

I det nya programmet ingår två modeller – högspecade Volvo 9900 och flexibla Volvo 9700. På Persontrafikmässan finns en Volvo 9900 14 m i montern.

– Jag är oerhört stolt över våra nya långfärdsbussar i premiumklassen. Det är den största satsningen i det här segmentet vi gjort på över 20 år, och mottagandet från våra kunder är mycket positivt, både i Sverige och övriga Europa, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar. 

En riktig raritet finns också att uppleva i Volvos monter; Volvo B 705, en 8 m lång buss som tillverkades åren 1958-1964. En liten buss med 90-hästars motor med plats för 25 passagerare. Just detta exemplar gick i linjetrafik mellan Mariannelund och Vetlanda fram tills dess att bussen ställdes av 1974. Efter ett ägarbyte 2012 gjordes en allmän översyn, däck och batterier byttes, och idag rullar bussen som veteranfordon i Mjölby.

– Det här visar på ett fantastiskt sätt Volvos långa historia som tillverkare av bussar. När vi idag tillverkar våra moderna bussar tar vi avstamp i ett gediget busskunnande som sträcker sig mer än 90 år tillbaka i tiden, säger Martin Spjern, försäljningschef storkunder  på Volvo Bussar Sverige.

Volvo Bussars lösningar för elektromobilitet representeras på mässan av en Volvo 7900 Electric och laddningslösningar i form av depåladdning samt en OppCharge-station för snabbladdning av batterier.

I montern kan besökaren också få veta mer om det begagnat-center i Arlandastad som Volvo Bussar tillsammans med Wist Last & Buss kommer slå upp portarna till i slutet av året.

På Persontrafikmässan visar Volvo Bussar även Volvo Bus Care, en komplett lösning med fordon, tjänster och finansiering utvecklad för att underlätta kundernas verksamhet.

Volvo ställer ut i monter C22:41.

Volvo Bussars vd Håkan Agnevall deltar i seminariet ”Framtidens drivmedel – el, bio eller mix” den 22 oktober kl 16-17.

Ladda ner foto

Related News

Volvos nya plattform för turistbussar lanseras publikt på IAA

Volvo Bussar visar sitt nya program för turist- och linjebussar på IAA i Hannover 20–27 september. Med genomarbetad design, nyutvecklad karosstruktur, lägre bränsleförbrukning och säkerhet på högsta nivå tar Volvo den nya generationen av Volvo 9700 ...

Säkerhet på högsta nivå i Volvos i nya turist- och linjebussar

Med sina senaste bussar för turist- och linjetrafik höjer Volvo Bussar säkerheten ytterligare för både förare, passagerare och andra trafikanter. Bland säkerhetsnyheterna för nya Volvo 9900 och Volvo 9700 finns bland annat förarstödssystemet Driver ...

Ny undersökning från Volvo Bussar: Bussförare sätter trafiksäkerheten främst

Glada och nöjda passagerare är det bästa med jobbet. Köregenskaper och förarmiljö betyder mycket. Men viktigast av allt för dem som kör turistbuss eller linjebuss är en hög trafiksäkerhet. Det framgår av en färsk undersökning från Volvo Bussar, där 1 ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss