Volvo Bussar får största busskontraktet någonsin i USA – 307 bussar till New York

Volvo Bussars dotterbolag Prevost har fått den största ordern någonsin räknat i värde i och med två kontrakt med New Yorks delstatliga Metropolitan Transportation Authority (MTA).

New York

MTA har tecknat två avtal med Volvo Bussars dotterbolag, Prevost på upp till 330 bussar, med en fast order på 307 bussar som ska levereras mellan 2020 och 2022 och med möjlighet till ytterligare 23 bussar.

”Vi är uppriktigt stolta och tacksamma över det fortsatta förtroende som MTA visar för Volvo genom att ge Prevost den största ordern någonsin i bolagets historia. Vi fortsätter att erbjuda lösningar med ett starkt fokus på drifttid, tillförlitlighet och service. MTA har den största bussflottan i hela Nordamerika och vi vill göra skillnad för medborgarna i New York”, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

Ordern från MTA är också viktig för sysslesättningen i området och det gör att Volvo Bussar kan fördubbla sin produktion av bussar på Prevost fabrik i Nordamerika.

”Det är fantastiska nyheter för Prevost att få dessa nya kontrakt från Nordamerikas största transportnätverk, vilket fortsätter stärka Prevosts ledande ställning på den nordamerikanska bussmarknaden. Vi inledde monteringsverksamheten i Plattsburgh 2014 efter att ha fått vår första beställning av bussar från MTA. Vi är mycket stolta över att bussarna till MTA kommer att byggas bara några timmars bilresa från New York City. Vår närvaro på den här marknaden är mycket viktig för Prevost, och våra skickliga medarbetare i Plattsburgh är angelägna att ännu en gång få visa upp sin kompetens för MTA”, säger François Tremblay, General Manager på Prevost.

Göteborg, 19 december 2019

För ytterligare information, kontakta:
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar,
telefonnummer +46 739 02 51 50 eller via e-post joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Santiago i Chile förnyar kollektivtrafiken med 200 nya högkapacitetsbussar från Volvo

Den chilenska huvudstaden fortsätter att förnya sin kollektivtrafik med högkapacitetsbussar från Volvo. Trafikoperatören Subus har beställt 200 ledbussar av modellen Volvo B8RLE. Det innebär att totalt 2 850 Volvo-bussar kommer att gå i trafik i ...

Volvo Bussar ska leverera 49 eldrivna högkapacitetsbussar till Jönköping

Vy Buss AB beställde tidigare i år 49 eldrivna högkapacitetsbussar av modellen Volvo 7900 Electric Articulated. De nya bussarna, som planeras att sättas i trafik i Jönköping sommaren 2021 ingår i stadens framtidssatsning på kollektivtrafiken.

...

Volvo Bussar fortsätter utveckla BRT-systemet i Curitiba – levererar 40 nya bussar

Volvo Bussar är återigen en av de viktigaste fordonsleverantörerna till staden Curitibas transportsystem. Under 2020 har Volvo Bussar levererat sex dubbelledade bussar, 13 ledbussar och 21 konventionella bussar till staden.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss