Volvos nya långfärdsbussar vinner pris i Spanien

Volvos nya program av långfärdsbussar har vunnit utmärkelsen ”Årets långfärdsbuss 2019” i Spanien.

Volvos nya långfärdsbussar vinner pris i Spanien

Volvos nya långfärdsbussar vinner pris i Spanien.

Volvos nya långfärdsbussar Volvo 9900 och Volvo 9700 har utsetts till ”Årets långfärdsbuss 2019”. Bussarna prisas för sina utmärkta egenskaper vad gäller säkerhet, komfort, körbarhet och produktivitet. Prisutdelningen ägde rum 23 januari i Madrid.

En jury som består av representanter från transportbranschen utser årligen de bästa kommersiella fordonen på den spanska marknaden.

Juryn leds av tidningen Revista Viajeros. Priset ses som ett av de mest prestigefyllda i branschen och i juryn sitter bland annat operatörer, branschorganisationer, myndigheter, tillverkare och resebyråer.

– Vi är väldigt stolta över utmärkelsen. Det är alltid en ära att få ett pris av den här kalibern, och vi ser det som ett bevis på det hårda jobb som lagts ner för att få fram de fina egenskaper som finns på våra nya långfärdsbussar, säger Jaime Verdú, säljchef Volvo Bussar Spanien.

Volvos nya långfärdsbussar är företagets största satsning i segmentet på över 20 år. Det nya programmet, som omfattar bussar för turist- och linjetrafik, innehåller förbättringar vad gäller fordonets struktur och köregenskaper, säkerhetssystem och design.

Långfärdsbussarna lanserades för en bred publik på IAA-mässan hösten 2018.

Länk till bild för nedladdning

 

Related News

Stark efterfrågan på Volvos nya långfärdsbussar

Volvos nya bussar för turist- och linjetrafik som introducerades i Europa i maj har fått ett mycket varmt mottagande av marknaden. Sedan säljstarten har närmare 150 nya Volvo 9700 och Volvo 9900 sålts till kunder runt om i Europa....

Volvo säljer 40 långfärdsbussar till Litauen

Volvo har fått en beställning på 40 långfärdsbussar från Ollex, en av de större researrangörerna i Litauen....

Säkerhet på högsta nivå i Volvos i nya turist- och linjebussar

Med sina senaste bussar för turist- och linjetrafik höjer Volvo Bussar säkerheten ytterligare för både förare, passagerare och andra trafikanter. Bland säkerhetsnyheterna för nya Volvo 9900 och Volvo 9700 finns bland annat förarstödssystemet Driver ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss