Volvo får order på elbussar till Kungsbacka

Volvo Bussar har fått en order på tre fullelbussar och tre hybridbussar från KE’s Bussar i Kungsbacka. Det innebär premiär för elbussar i Kungsbacka.

Volvo-7900-Electric.

Malmö är en av de städer som valt Volvos elbussar.

KE’s Bussar, som ansvarar för merparten av linjetrafiken i Kungsbacka kommun, har beställt tre elbussar och tre hybridbussar av Volvo. Det innebär att Kungsbacka får sina första elektrifierade bussar i linjetrafik. Trafikstart är planerad till juni 2020.

Elbussarna kommer laddas med CCS-laddare 150 kW i KE’s Bussars depå. Energiförbrukningen för Volvos elbuss är cirka 80 procent lägre än för motsvarande dieselbuss.

– Vi är glada och stolta för förtroendet från KE’s Bussar. Ordern visar på styrkan i Volvo Bussars erbjudande – att kunna kombinera ren eldrift med hybriddrift för att passa olika linjer inom samma trafikåtagande , säger Daniel Treptow, säljare på Volvo Bussar.

Kungsbacka är den fjärde svenska staden som köper Volvos helt elektriska bussar, efter Göteborg, Malmö och Uddevalla. Volvos elhybridbussar går sedan sommaren 2018 i trafik i Värnamo och rullar även i Göteborg på linje 55.

Volvos eldrivna bussar har även sålts till städer i bland annat Danmark, England, Luxemburg, Nederländerna, Norge och Polen. Utöver helt eldrivna Volvo 7900 Electric omfattar Volvo Bussars program av elektrifierade fordon även hybridbussar och elhybridbussar (laddhybrider). Totalt har företaget tagit order på fler än 4200 elektrifierade Volvobussar globalt.

Ladda ner foto

Related News

Unikt forskningsprojekt: Elbussbatterier används för lagring av solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier. Batterier från elbusslinje 55 i Göteborg får därmed ett andra liv som lagringsplats för solenergi. Det sker genom ett forskningsprojekt där Volvo Bussar, Göteborg ...

Volvo tar Sveriges största order på elbussar hittills

Göteborg tar nu täten i övergången till eldriven stadsbusstrafik i Sverige. Ordern på 30 helelektriska bussar till Volvo Bussar från GS Buss, Göteborgs Spårvägars dotterbolag, och Västtrafik är den hittills största ordern på rena elbussar i Sverige, ...

Volvo får stororder på elbussar till Nederländerna

Volvo Bussar har fått en order på 23 helelektriska bussar av kollektivtrafikföretaget Arriva i Nederländerna. Bussarna ska trafikera staden Leiden i södra Nederländerna....

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss