Volvo Buses

SVERIGE

Trafikstart för Volvos elbussar i Leiden – hela staden elektrifieras

Fem av Volvos elbussar har börjat gå i trafik i den nederländska staden Leiden. Bussarna ingår i en order på 23 elbussar från Arriva, och innebär att all stadsbusstrafik i Leiden kommer elektrifieras.
Volvo 7900 Electric
Fem elektriska bussar från Volvo går nu trafik i Leiden i Nederländerna.

Kollektivtrafikföretaget Arriva, som är verksamt i 14 länder i Europa, är en föregångare när det gäller introduktion av alternativ drivteknik.  I juni förra året beställde Arriva 23 helelektriska bussar av Volvo till staden Leiden i södra Nederländerna. Nu är fem av bussarna i trafik inklusive de första laddstolparna.

– Vi är stolta och glada att vi nu invigt vårt första större system med elektriska bussar i Nederländerna tillsammans med Arriva, ett system som ger stadens invånare tillgång till tyst och utsläppsfri kollektivtrafik. Trafikstarten har gått väldigt smidigt och visar på det fina samarbete Volvo har med ABB och Arriva, sa Bas Dubois, chef Benelux-länderna Volvo Bussar.

Elbussarna säljs i form av en komplett, nyckelfärdig lösning, där Volvo tar hand om allt underhåll av både fordon och batterier för en fast månatlig kostnad.

Bussarna kommer att snabbladdas med så kallad opportunity charging via fyra laddstolpar som levereras av ABB. De baseras på ett öppet gränssnitt, OppCharge, som innebär att de kan utnyttjas av elektrifierade bussar från andra tillverkare. Energiförbrukningen för Volvos elbuss är cirka 80 procent lägre än för motsvarande dieselbuss.

Volvos eldrivna bussar har även sålts till städer i bland annat Sverige, Danmark, Norge, England, Luxemburg och Polen. Utöver helt eldrivna Volvo 7900 Electric omfattar Volvo Bussars program av elektrifierade fordon även hybridbussar och elhybridbussar (laddhybrider). Totalt har företaget sålt över 4000 elektrifierade Volvobussar globalt.

Related News

Kontakta oss