Volvo Bussar får rekordorder från Perth i Australien

Volvo Bussar har fått en order på upp till 900 bussar över en tioårsperiod till kollektivtrafikföretaget PTA (Public Transport Authority of Western Australia). Bussarna ska gå i trafik i staden Perth med omnejd. Detta är Volvos hittills största order på chassier i Australien. Chassierna ska karosseras av Volgren Australia.

Volvo Volgren

Ordern har ett värde på 274 miljoner australiensiska dollar för den första femårsperioden. Den ingår i regionens satsning på sin bussflotta där man byter ut äldre bussar mot nya. Volvo är huvudentreprenör i affären som är det andra långtidskontraktet mellan Volvo och PTA. I genomsnitt ska 90 bussar levereras per år under maximalt en tioårsperiod, där kontraktet initialt  löper på 5 år, med option på ytterligare 5 år.

– Den senaste ordern visar att Perths kollektivtrafikhuvudman PTA fortsätter att ha stort förtroende för Volvos produkter och vårt team. Det här är en fantastisk möjlighet för oss att fortsätta vårt nära samarbete och att stötta både kunden och bussoperatörerna under minst tio år till, sa Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.

– Volvo och vår återförsäljare Truck Centre WA är väldigt stolta och ödmjuka inför förtroendet. Det här är ett erkännande av den produktkvalitet och den service och support som vi kunnat erbjuda under den tidigare kontraktsperioden på nio år.

Kontraktet omfattar till en början Volvos B8RLE (lågentre) Euro 6 chassier.

– Volvo B8RLE är ett väl beprövat chassi i Australien och på den globala marknaden. Det sätter en ny standard vad gäller bränsleekonomi, körbarhet och livscykelkostnad, sa Håkan Agnevall.

Volvo Bussar samarbetar med Truck Centre WA (TCWA) som återförsäljare sedan mer än 50 år. B8RLE är ett aluminiumchassi av låggolvstyp som möter utsläppskraven för Euro 6.

De första prototypbussarna är planerade för leverans i augusti i år. Full produktion startar i oktober, och 66 bussar ska levereras till kunden under det första året.

Related News

Volvo visar självkörande elbuss i Singapore

Volvo Bussar och det tekniska universitetet Nanyang Technological University (NTU) i Singapore har idag visat upp världens första 12 meters självkörande elbuss. Planen är att Volvo-bussen under 2019 ska börja rulla i test på ...

Trafikstart för Volvos elbussar i Leiden – hela staden elektrifieras

Fem av Volvos elbussar har börjat gå i trafik i den nederländska staden Leiden. Bussarna ingår i en order på 23 elbussar från Arriva, och innebär att all stadsbusstrafik i Leiden kommer elektrifieras.

...

Volvo Bussar lanserar Volvo B8R globalt

Nu lanserar Volvo Bussar sina senaste chassier med 8-liters Volvo-motor globalt. Volvo B8R och Volvo B8RLE ersätter storsäljaren Volvo B7R och B7RLE som tillverkats i över 40 000 exemplar och sålts i 65 länder. Högre motoreffekt, bibehållen låg ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss