Två Volvolanseringar på Busworld

Busworld har varit bussnäringens viktigaste mötesplats ända sedan 1971. Vartannat år har branschen samlats i Kortrijk i Belgien. Men nu, när mässan hålls för 25:e gången, har evenemanget flyttats till Bryssel.

Två Volvolanseringar på Busworld

Flera produktnyheter
Volvo visade flera nyheter – Volvo 7900 Electric i 18-meters ledbussutförande var förstås ett huvudnummer. Hög passagerarkapacitet och fantastiska prestanda. Vi brukar inte prata motorstyrka men faktum är att den urstarka drivlinan är den mest kraftfulla på marknaden med sina 400 kW, eller 540 hk. Den praktiska nyttan är att det blir lättare att hålla tidtabellen och dessutom är vi oöverträffade när det gäller start i backe och färd uppför.

Volvo 9700 visades upp i två utföranden, varav den ena var den nya 15-metersvarianten. Upp till 63 säten, möjlighet till bakdörr och -toalett, inåtgående framdörr för att passa expressbusstrafik samt tre motoralternativ gör den extremt anpassningsbar.

Hybridbuss med nya prestanda
Vi kunde också berätta om nyheter när det gäller Volvo 7900 Hybrid. Denna bästsäljare har nu fått helt nya möjligheter att köra med 100% eldrift. Från och med 2019 kan våra hybrider köra fullelektriskt upp till en kilometer och i hastigheter upp till 50 km/h. Det innebär att den kan klara nollemissionszoner och dessutom att den är tyst och ren när den närmar sig hållplatsen, under ombordstigning och vid avfärd. Miljömässigt är det sensationellt bra särskilt när du tankar biodiesel. Och jämfört med en gasbuss vinner den alla dagar i veckan.

Tre fina utmärkelser
Volvo 9900 belönades med två priser, Busworld Grand Award Coach och Busworld Safety Label. En bekräftelse på att Volvo håller ställningarna på säkerhetsfronten och dessutom fick vi alltså den högsta sammanlagda poängsumman.

Vi är också stolta över Busworld Innovation Label. Den tilldelades Volvos elektriska drivlina som, förutom att ha goda kraftreserver, har en tvåstegs transmission med en styrning som både sparar på batteri och ger längre livslängd för motorn.

Related News

Satsning på luftrenare har gett coachföretag nya bokningar

Desinfektionsenheten ECO3 som producerar ozongas är ett av de mest effektiva sätten att skydda förare och passagerare mot bakterier och virus. Hellbergs Buss i Sverige och Meurer Touristik i Tyskland är två företag som under pandemin ...

“Design är så mycket mer än utseende”

Nya Volvo 9700 DD är designad för maximal flexibilitet och komfort. Precis som för de andra coachmodellerna är det tre ledord som visat vägen genom hela designprocessen; omtanke, trovärdighet och evolution. Dan Frykholm, Head of Design på Volvo ...

Digitalt lanseringsevent för Volvo 9700 DD 4,0 – nu är den här

I Norden lanserades vår nya dubbeldäckare för ett knappt år sedan, men då som expressbuss. Nu har vi släppt den lyxigare turistversionen som också, med en höjd på precis 4 meter, kommer att bli ett starkt kort i hela Europa.

...