Volvos turistbuss i premiumklassen utsedd till bäst och säkrast på Busworld

Volvo Bussars turistbuss i premiumklassen, Volvo 9900, tilldelades två prestigefyllda utmärkelser under den internationella bussmässan Busworld i Bryssel. I tuff konkurrens med åtta andra deltagare utsågs Volvo 9900 både till säkraste och till bästa turistbuss alla kategorier i tävlingen Busworld Awards 2019.

Busworld Awards 2019

Volvo 9900 utsågs till bästa turistbuss alla kategorier och tilldelades priset Grand Award Coach. Juryn gav Volvo 9900 höga poäng för köregenskaper, interiör och exteriör design samt att bussen är enkel att underhålla.

"Volvo 9900 är en av de mest prisbelönta turistbussarna och har tidigare fått det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, vunnit Sustainable Bus Award och utsetts till Coach of the Year i Spanien, men framförallt är Volvo 9900 väldigt uppskattad av kunder, förare och resenärer vilket också resulterat i en bra försäljning. När vi nu tilldelas ytterligare två prestigefyllda priser på Busworld är det ännu en bekräftelse på att vi lyckats med våra ambitioner att erbjuda en turistbuss i absolut världsklass", säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

Förutom Grand Award Coach fick Volvo 9900 även utmärkelsen för bästa säkerhet, Safety Label Coach. Säkerhetsnivån fick betydligt högre poäng än övriga deltagande bussar. Tillgängligheten till det automatiska brandsläckningssystemet, ”front impact system” som skyddar föraren vid en eventuell kollision och Zone Managementsystemet som ger information om fordonet och där operatören också kan fjärrstyra hastigheten på bussen genom en dator. Även belysning vid dörrarna som underlättar för passagerarna vid på- och avstigning är något av det som juryn lyfte fram i sin bedömning.

Bryssel 18 Oktober, 2019

Läs mer om Volvo 9900: https://www.volvobuses.com/en-en/our-offering/coaches.html

För mer information, kontakta:  Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar,
tel 0739-02 51 50 eller e-mail joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com

Related News

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...

Volvo testar elbussar i krävande klimat

I sommar börjar Volvos elbussar rulla i norska Bodö, och blir därmed de första som sätts i trafik norr om polcirkeln. Samtidigt testar Volvo också eldrivna bussar för varma förhållanden, med utmanande tester i bland annat Spanien och Mexiko. ...

Volvo Bussar testar elbuss i Mexiko

Volvo Bussars elektromobilitetslösningar, som gör det möjligt för städer runtom i världen att bli mer hållbara, har nått Latinamerika. Volvo 7900 Electric testas nu i Mexiko City.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss