Volvo Buses

SVERIGE

Norska städer framtidssatsar med eldrivna Volvo-bussar

Som många andra städer i Norden och i Europa satsar flera norska städer på en elektrifiering av kollektivtrafiken. Vy Buss Norge har nyligen beställt ett stort antal nya elbussar från Volvo till både Drammen och Ålesund för leverans senare i år. Till sommaren 2021 kommer Vy Buss då att ha 150 elektriska bussar i trafik.
Volvo 7900 Electric

”Volvo Bussar har varit med oss från starten på vår resa mot en ökad elektromobilitet. Vårt partnerskap med Volvo Bussar är starkt, kvaliteten på bussarna är hög och nätverket av återförsäljare och verkstäder som Volvo Bussar har är viktigt för oss,” säger Ole Engebret Haugen, VD för Vy Buss AS.

Norge är ett av världens ledande länder när det kommer till att erbjuda hållbara transportlösningar i städer. Ett av landets miljömål är att alla bussar i city ska ha noll emissioner senast 2025. Introdutionen av fler elektriska bussar är därför helt avgörande för att landet ska målet och flera städer tar nu steg för att öka elektrifieringen av kollektivtrafiken.

I Drammen togs sex stycken Volvo 7900 Electric i trafik redan i februari 2019. I höst får de sällskap av ytterligare 22 elbussar från Volvo, varav två är högkapacitetsbussar med plats för upp till 120 resenärer.

Till Ålesund har Vy Buss beställt tio Volvo 7900 Electric, som en del av en större order på totalt 66 Volvo-bussar.

I båda fallen ingår också Volvo Guld kontrakt i affären. Det innebär att Volvos återförsäljare Wist Last og Buss tar hand om all service och underhåll av elbussarna på plats i kundens depå.

”Allt fler städer i Europa väljer nu att förbättra livsmiljön och skapa nya möjligheter för stadsplanering genom att stegvis elektrifiera sin kollektivtrafik. Bara under det senaste året har vi fått order på över 300 elektrifierade bussar i Norge och Sverige inklusive beställningarna till Drammen och Ålesund. Tillsammans med operatörer och städer fortsätter vi att utveckla transportlösningar för en hållbar, eldriven kollektivtrafik som möter varje stads unika förutsättningar” säger Svenn-Åge Lökken, Försäljningschef, Volvo Bussar Norge.

Göteborg 

20 augusti, 2020

För mer information, kontakta: 

Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50 eller e-mail: joakim.kenndal@volvo.com
eller Svenn-Åge Lökken, Försäljningschef, Volvo Bussar Norge tel: +47 90 55 44 99 eller e-mail: svenn-age.lokken@volvo.com.

Related News

Kontakta oss