Volvo Buses

SVERIGE

Volvo Bussar vinner utmärkelsen Bästa buss i tre kategorier vid ETM Awards 2020

Volvos turistbuss, intercitybuss och elbussar tilldelades priser för Bästa turistbuss för långfärdstrafik, Bästa intercitybuss respektive Bästa elbuss vid ETM-läsarnas digitala prisutdelning i Stuttgart, Tyskland.
ETM Awards 2020
Thomas Hartmann, vd för Volvo Bussar Tyskland, tog emot de tre ETM-utmärkelserna för Bästa buss virtuellt.

Sammanlagt 8 125 läsare av branschtidskrifter om kommersiella fordon deltog i ETM-förlagets tjugofjärde ceremoni som i år hölls virtuellt på grund av Covid-19-pandemin. Resultaten av dessa utmärkelser har utgjort det viktigaste riktmärket för kommersiella fordon sedan 1997 och är en pålitlig indikator i branschen.

Utmärkelserna presenterade av Julian Hoffmann, chef för tester och teknik vid ETM, men överlämnades i förväg till Thomas Hartmann som är vd för Volvo Bussar Tyskland.

”Våra innovationer och vårt konsekventa uppfyllande av högsta tänkbara krav när det gäller säkerhet, komfort och digital teknik gör inte bara Volvo Bussar, utan framförallt våra kunder, framgångsrika. Den här tredubbla utmärkelsen är därför en stor ära och utgör ett viktigt erkännande av våra tjänster och vår förmåga att skapa innovationer,” säger Thomas Hartmann.

Gästerna följde det digitala evenemangskonceptet, där turistbussen, intercitybussen och elbussarna från Volvo utnämndes till vinnare, online.

Bästa buss för långfärdstrafik – turistbussen Volvo 9900
Att vinna i segmentet för turistbussar visar att premiummodellen Volvo 9900, som utgör riktmärket för säkra och bekväma resor, av både kortare och längre transporter på den europeiska marknaden. Modellen kännetecknas av attraktiv design, bränslebesparande aerodynamik och säkerhet på högsta nivå. Volvo 9900 introducerades 2018 och har även utsetts till årets turistbuss i Spanien och Irland. Modellen har även fått designutmärkelsen Red Dot Award, utmärkelserna Sustainable Bus Award och Grand Coach Award samt en utmärkelse för bästa säkerhet – Safety Label Coach – vid den internationella Busworld-utställningen i Bryssel förra året.

Bästa intercitybuss – Volvo 8900
Volvo 8900 är en riktig allroundmodell – den uppfyller alla krav för omväxlande drift i stadstrafik, trafik mellan närliggande städer och pendeltrafik. Den finns tillgänglig med två eller tre axlar och i sju versioner från 12,0 till 14,9 meters längd. Det stora antalet varianter gör den mångsidig och möjliggör maximal tillgänglighet, enkelt underhåll och låga driftkostnader.

Bästa elbuss – Volvo 7900 E/EA
Vinnaren av den här nyligen införda kategorin (2019) – den rena och tysta Volvo 7900 E och den helt elektriska ledbussen Volvo 7900 EA – erbjuder upp till 80 procent högre energieffektivitet än motsvarande dieselbussar. Batterierna kan laddas dygnet runt och Volvo 7900 EA har plats för upp till 150 passagerare. Volvo Bussar gör, i sin roll som fullserviceleverantör med en modulär tjänstportfölj som omfattar alla aspekter av schemalagd drift, det enklare för europeiska städer att införa eldrift i bussektorn.

”Att vinna i tre olika kategorier gör oss extremt stolta! Det framhäver dessutom tydligt Volvo Bussars breda produktsortiment som kan anpassas till varje kunds transportbehov,” säger Thomas Hartmann.

18 augusti 2020

Mer information kan fås från
Joakim Kenndal, presschef vid Volvo Bussar, tel. +46 730 02 51 50 eller e-post joakim.kenndal@volvo.com eller Anke Chapman-Smets, tel. +49 172 623 94 28 eller e-post anke.chapman-smets@volvo.com.

Related News

Kontakta oss