Volvo Bussar levererar 153 bussar till Angola

Angolas huvudstad Luanda moderniserar och utökar nu sin kollektivtrafik med 153 nya tillgänglighetsanpassade Volvo-bussar. Förutom fordon omfattar affären också finansiering, samt service och andra eftermarknadstjänster via Volvo Bussars lokala samarbetspartner, Auto Sueco Angola. Genom denna helhetslösning säkras tillgänglighet och drifttid för bussarna. Beställare är Angolas transportministerium.

Volvo Bussar

”Med dessa 153 bussar erbjuder vi nu en avancerad kollektivtrafik i Luanda. Tillsammans med de andra 420 bussarna i trafik förbättrar vi frekvens och tillgänglighet för passagerarna. De nya bussarna är också anpassade efter lokala behov och de är också utrustade med rullstolsramp,” säger Énio Costa, tillförordnad Direktör på General Instituto Nacional Transportes Terrestres på Angolas transportministerium.

En av de nya Volvo-bussarna är en 18-meters högkapacitetsbuss av modellen Volvo B12MA, övriga 152 bussar är 12-metersbussar av modellen Volvo B8R. För karosseringen svarar Marco Polo. Genom att de nya bussarna nu sätts i trafik kan frekvensen i kollektivtrafiken öka vilket underlättar för att minska trängseln och därmed för passagerarna att hålla avstånd.

De första av de nya bussarna sattes i trafik i Luanda i början av november. Vid leveransen av bussarna medverkade bland annat Angolas transportminister Ricardo D'Abreu Guvernören för Luandaprovinsen Joana Lina Cândido, ordförande förTCUL Pedro Pereira och Sveriges ambassadör i Angola, Ewa Polano, vilket visar på vikten av av en väl fungerande kollektivtrafik i Luanda.

”Det är ett stort förtroende och en viktig affär som stärker Volvos närvaro i Angola, där vi varit etablerade sedan 1980-talet. Att tillsammans med Auto Sueco Angola få bidra till en långsiktigt effektiv och väl fungerande kollektivtrafik i Luanda är väldigt positivt för alla involverade parter. Vi gör verkligen skillnad och förbättrar livskvaliten för de boende i staden ,” säger Dan Pettersson, Senior Vice President på Volvo Bussar.

Volvo Bussar har under de senaste åren tagit flera order på den afrikanska kontinenten. Dessa nya bussar ökar Volvos flotta i många framtidsinriktade städer i Afrika.

Göteborg
15 december,  2020

För mer information, kontakta:
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50 eller e-mail: joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Belgien fortsätter elektrifieringen av kollektivtrafiken - Volvo Bussar får order på 64 hybridbussar

Volvo Bussar har fått ännu en stor order på elektrifierade bussar av den belgiska transportoperatören OTW. Ordern omfattar 64 bussar och är den största beställningen av Volvos senaste självladdande hybridbussmodell – Volvo 7900 S-Charge. ...

Volvo Bussar och VFS lanserar en ny serie flexibla finansieringslösningar

I den nuvarande marknadssituationen arbetar transport- och resebranschen hårt för att komma tillbaka. För att stödja kunderna erbjuder nu Volvo Bussar, tillsammans med Volvo Financial Services (VFS), finansieringstjänster som kan göra det enklare ...

Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Nova Bus, dotterbolag till Volvo Bussar och den ledande tillverkaren av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board godkänt inköp av 600 nya bussar från Nova Bus. Bussarna ska hjälpa Chicago Transit Authority (CTA) – som är ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us