Erik Ehn, ny chef för Volvo Used Bus center

Lagom till ettårsjubileet tar Erik Ehn över som ledare för Volvo Bussars begagnatcenter i Arlandastad. Han efterträder Torbjörn Skog och börjar på sin nya post den 18 februari. Så vem är Erik Ehn?

Erik Ehn

”Jag är 40 år, bor med min familj i Uppsala. Villa, vovve och väldigt mycket Volvo”, säger Erik när vi ringer upp. ”Jag har alltid sysslat med fordon, och då främst tunga fordon.”

Erik har jobbat som mekaniker, administratör, säljare och försäljningschef, och de senaste åren har han funnits på Wist Last & Buss och delat sin tid mellan anläggningarna i Uppsala och Arlandastad.

”I Arlandastad är ju Volvo och Wist grannar sedan ett år tillbaka nu, och den här samlokaliseringen har ju visat sig väldigt lyckosam”, menar Erik. ”Läget här vid E4 kan inte bli bättre och eftersom vi har ett tätt samarbete på servicesidan är det perfekt att finnas vägg i vägg.”

Arlandastad servar i första hand den svenska, norska och finska marknaden, men andelen kunder från Baltikum ökar sakta men säkert. Och Erik har målet klart för sig.

”Vi ska vara den självklara handelsplatsen för begagnade bussar. Det ska vara enkelt för våra kunder att hitta rätt fordon, lätt att köpa och finansiera, och enkelhet och smidighet i leveransen och det fortsatta omhändertagandet. Det är förstås en utmaning, men vi är verkligen på god väg och har helt klart alla möjligheter att lyckas”, avslutar Erik Ehn.

Related News

Digitalt lanseringsevent för Volvo 9700 DD 4,0 – nu är den här

I Norden lanserades vår nya dubbeldäckare för ett knappt år sedan, men då som expressbuss. Nu har vi släppt den lyxigare turistversionen som också, med en höjd på precis 4 meter, kommer att bli ett starkt kort i hela Europa.

...

Reservdelar på nytt sätt – nu kan vi tillverka detaljer styckvis

Man brukar ju säga att massproduktion är vägen till lönsamhet. Sant men inte hela sanningen. I Volvos Säfflefabrik har man utvecklat en metod för stycktillverkning av reservdelar – nästan som en custom shop.

...

Renovering ger bussar nytt liv

Den första januari är Stefan Nilsson ansvarig för försäljning av alla tjänster som teamet på Volvo Bussar i Säffle kan erbjuda, och då inte minst rekonditioneringsarbeten. Med lång erfarenhet såväl från verkstad och konstruktion som från drygt 10 ...