Erik Ehn, ny chef för Volvo Used Bus center

Lagom till ettårsjubileet tar Erik Ehn över som ledare för Volvo Bussars begagnatcenter i Arlandastad. Han efterträder Torbjörn Skog och börjar på sin nya post den 18 februari. Så vem är Erik Ehn?

Erik Ehn

”Jag är 40 år, bor med min familj i Uppsala. Villa, vovve och väldigt mycket Volvo”, säger Erik när vi ringer upp. ”Jag har alltid sysslat med fordon, och då främst tunga fordon.”

Erik har jobbat som mekaniker, administratör, säljare och försäljningschef, och de senaste åren har han funnits på Wist Last & Buss och delat sin tid mellan anläggningarna i Uppsala och Arlandastad.

”I Arlandastad är ju Volvo och Wist grannar sedan ett år tillbaka nu, och den här samlokaliseringen har ju visat sig väldigt lyckosam”, menar Erik. ”Läget här vid E4 kan inte bli bättre och eftersom vi har ett tätt samarbete på servicesidan är det perfekt att finnas vägg i vägg.”

Arlandastad servar i första hand den svenska, norska och finska marknaden, men andelen kunder från Baltikum ökar sakta men säkert. Och Erik har målet klart för sig.

”Vi ska vara den självklara handelsplatsen för begagnade bussar. Det ska vara enkelt för våra kunder att hitta rätt fordon, lätt att köpa och finansiera, och enkelhet och smidighet i leveransen och det fortsatta omhändertagandet. Det är förstås en utmaning, men vi är verkligen på god väg och har helt klart alla möjligheter att lyckas”, avslutar Erik Ehn.

Related News

Helrenovering till nyskick – och reservdelar on demand!

När bussproduktionen flyttade från Säffle till Wroclaw var det förstås ett avbräck för orten. Men fabriken lades inte ner. Kvar fanns lokalerna, medarbetarna och massor med busskompetens som man inte hittar någon annanstans. Tre viktiga delar för ...

Två Volvolanseringar på Busworld

Busworld har varit bussnäringens viktigaste mötesplats ända sedan 1971. Vartannat år har branschen samlats i Kortrijk i Belgien. Men nu, när mässan hålls för 25:e gången, har evenemanget flyttats till Bryssel.

...

Carlsteins Trafik – Fullservice med fokus på linjetrafik

Carlsteins Trafik är ett företag med anor. Det grundades 1927 av entreprenören Birat Carlstein och är därmed jämnårigt med Volvo. Företaget har alltid varit starkt lokalt förankrat, även om det under de senaste decennierna utökat sin räckvidd. Och ...