Erik Ehn, ny chef för Volvo Used Bus center

Lagom till ettårsjubileet tar Erik Ehn över som ledare för Volvo Bussars begagnatcenter i Arlandastad. Han efterträder Torbjörn Skog och börjar på sin nya post den 18 februari. Så vem är Erik Ehn?

Erik Ehn

”Jag är 40 år, bor med min familj i Uppsala. Villa, vovve och väldigt mycket Volvo”, säger Erik när vi ringer upp. ”Jag har alltid sysslat med fordon, och då främst tunga fordon.”

Erik har jobbat som mekaniker, administratör, säljare och försäljningschef, och de senaste åren har han funnits på Wist Last & Buss och delat sin tid mellan anläggningarna i Uppsala och Arlandastad.

”I Arlandastad är ju Volvo och Wist grannar sedan ett år tillbaka nu, och den här samlokaliseringen har ju visat sig väldigt lyckosam”, menar Erik. ”Läget här vid E4 kan inte bli bättre och eftersom vi har ett tätt samarbete på servicesidan är det perfekt att finnas vägg i vägg.”

Arlandastad servar i första hand den svenska, norska och finska marknaden, men andelen kunder från Baltikum ökar sakta men säkert. Och Erik har målet klart för sig.

”Vi ska vara den självklara handelsplatsen för begagnade bussar. Det ska vara enkelt för våra kunder att hitta rätt fordon, lätt att köpa och finansiera, och enkelhet och smidighet i leveransen och det fortsatta omhändertagandet. Det är förstås en utmaning, men vi är verkligen på god väg och har helt klart alla möjligheter att lyckas”, avslutar Erik Ehn.

Related News

Så lyckades Göteborg med sin storsatning på elektriska bussar

Fler och fler städer runt om i Europa satsar på en fossilfri och hållbar kollektivtrafik. Med 145 Volvo Electric Articulated tar Göteborg steget till storskalig elektrifierad busstrafik i december. Målet är att all stadsbusstrafik i regionen ...

Fyra nya Volvo 9700 till Göstas Buss

1953 startade Gösta Långström en rörelse för skolskjutstrafik med taxi. Men efterhand blev det mer och mer buss, och idag är Göstas Buss ett modernt reseföretag. Stig Långström berättar om nysatsningen.

...

Volvo 9900 – Träpatronens nya flaggskepp

Träpatronen Transport & Turism AB startade 1970 som Ola Westerlunds Åkeri AB. År 2009 gjordes ett generationsskifte. Då tog syskonen Cathrine Nordenvärn och Tommie Vesterlund över, fast beslutna att skapa ett framgångsrikt familjeföretag. ...