Volvo Bussar får ny order i USA – 165 hybridbussar till New York

Volvo Bussars dotterbolag, Nova Bus som är ledande på transitbussar i Nordamerika, har fått ett kontrakt av New York State Metropolitan Transportation Authority (MTA) på 165 hybridbussar. Det är den andra större ordern på kort tid från MTA till Volvo Bussar.

Nova Bus

I december offentliggjorde Volvo Bussar att dotterbolaget Prevost fått en order på 307 bussar med option för ytterligare 23 för trafik i staten New York. Det nya kontraktet för Nova Bus är på 165 hybridbussar med option på ytterligare 126 hybridbussar och 209 dieselbussar, vilket innebär att det totalt kan bli 500 bussar.

”Med dessa två ordrar och möjliga optioner fortsätter vi utveckla vår långvariga relation med New York. Vi är oerhört stolta över att vara en pålitlig partner i utvecklingen av kollektivtrafiken i Nordamerika. Vi fortsätter att ha starkt fokus på att erbjuda högsta kvalitet för drift, pålitlighet och service”, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

Det fanns flera anledningar som bidrog till MTA:s beslut att välja Nova Bus för detta kontrakt.

”Nova Bus schema för leveranser och kvaliteten på hybridbussarna var starkt bidragande till MTA:s beslut att välja Nova Bus.Vi är glada för att återigen ha MTA:s förtroende för våra bussar och för oss som leverantör. Vi är stolta över vårt bidrag till staten New York och vi tror att det, utöver vår tillförlitlighet i leveranser och i drift av bussarna, är anledningen till att vi fått detta kontrakt”, säger Martin Larose, chef för Nova Bus.

Med de senaste beställningarna från MTA till Volvo Bussars dotterbolag kommer det finnas ca 2 100 bussar i New York som antingen är Nova Bus eller Prevost. "Under de senaste månaderna har våra dotterbolag Nova Bus och Prevost fått kontrakt från MTA på totalt 472 bussar med potential för ytterligare 348 bussar. Vi är stolta och tacksamma för det förtroende MTA visat för vårt Nova-team och vi ser fram emot att erbjuda mer hållbara transportlösningar till medborgarna i New York, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

De första hybridbussarna kommer att levereras i maj 2020 och resten av leveranserna kommer att börja i december 2020 och slutföras under 2021.

Göteborg, 28 Februari, 2020

För mer information, kontakta: 

Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50 eller e-mail: joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera Europa

Volvo Bussar fortsätter att stärka sin position på den europeiska marknaden för elektrifierade systemlösningar och eldrivna bussar. Under det senaste året har företaget fått ett betydande antal nya order till olika städer runt om i Europa. Lodz i ...

Volvo Bussar presenterar fler alternativ för laddning av elbussar

Under hösten 2021 kommer Volvo Bussar att introducera ytterligare alternativ för laddning av elbussar. Vid sidan av dagens effektiva laddningslösningar – OppCharge och Combo2/CCS – kommer Volvo också att erbjuda laddning via takmonterad ...

Svealandstrafiken framtidssäkrar sin bussflotta – Västerås nästa stad som satsar på eldrivna Volvobussar

Svealandstrafiken i Västerås satsar på att elektrifiera sin bussflotta tillsammans med Volvo Bussar. Svealandstrafiken har beställt tio eldrivna högkapacitets- bussar från Volvo, med option på ytterligare sju. Den första av elbussarna sätts i ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us