Volvo Buses

SVERIGE

Santiago i Chile förnyar kollektivtrafiken med 200 nya högkapacitetsbussar från Volvo

Den chilenska huvudstaden fortsätter att förnya sin kollektivtrafik med högkapacitetsbussar från Volvo. Trafikoperatören Subus har beställt 200 ledbussar av modellen Volvo B8RLE. Det innebär att totalt 2 850 Volvo-bussar kommer att gå i trafik i Santiago när de nya bussarna levererats under andra kvartalet detta år.
Volvo B8RLE

De nya ledbussarna, med kapacitet för upp till 180 passagerare, kommer att ingå i Santiagos kollektivtrafiksystem (RED), som har nära 6,1 miljoner resenärer varje dag. Här har trafiken med bussar, tunnelbana och tåg integrerats för att länka samman olika delar av staden och dess omgivningar på ett effektivt sätt. Av de 6 200 bussar som ingår i systemet idag, svarar Volvo för 2 850 stycken, den senaste ordern inräknad.

”Vi har bidragit med bussar och innovativa lösningar till Santiagos kollektivtrafik sedan systemet integrerades. Med våra nya, toppmoderna ledbussar fortsätter vi att göra kollekivtrafiken både effektivare och attraktivare”, säger Alexandre Selski, försäljningsdirektör för Volvo Bussar in Latinamerika.

Ledbussarna, som är av modellen Volvo B8RLE Euro VI, är specificerade för att möta Santiagos krav på låga emissioner och hög säkerhet. Till exempel är de utrustade med Zone Management, som automatiskt kan begränsa bussens hastighet på vägsträckor med hög olycksrisk eller med många oskyddade trafikanter. De nya ledbussarna levereras också med elektroniskt styrda skivbromsar, elektroniskt reglerad luftfjädring, Volvo Fleet Management System och I-Coaching, som hjälper föraren att köra säkert och ekonomiskt.

Chassierna för bussarna tillverkas i Sverige och karosseringen görs av Marcopolo i Colombia.

Göteborg
25 juni, 2020

För mer information, kontakta:
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50
eller e-mail: joakim.kenndal@volvo.com.

Related News

Kontakta oss