Volvo levererar bussar till FlixBus

Volvo Bussar är nu godkänd leverantör till FlixBus och redan nu kommer Volvo att leverera den första bussen som kommer att trafikera sträckan Karlstad -Stockholm.

FlixBus

”Vi och FlixBus har samma syn på att resandet ska vara hållbart, säkert och tillförlitligt. Genom samarbetet kan vi nu utveckla detta gemensamt och på sikt är också ambitionen att stimulera till ett ökat resande med buss”, säger Jonas Pettersson, försäljningchef Syd på Volvo Bussar.

FlixBus har ett internationellt linjenät på över 2 500 resmål i 35 länder. I Sverige har FlixBus över 100 resmål och är landets största aktör inom busstrafik för långdistansresor.

Volvo Bussar kan nu leverera bussar till FlixBus operatörer där Larsson-Resman i Karlstad är den första operatören som Volvo Bussar levererar till i Sverige.

”Med Volvo Bussar får vi en partner som delar våra värderingar om ett hållbart resande och samtidigt har premiumbussar som mycket väl passar in för att möta våra passagerares höga krav på komfort och säkerhet, säger Carl-Johan Hallström, Affärsutvecklare på FlixBus.

Den första leveransen av två bussar sker till Larsson-Resman i Karlstad och det är en ny Volvo 9700, 13 meter med 49 platser utrustad med bl a med Volvo Dynamic Steering (VDS) och adaptiv farthållare för chauffören och för passagerarna finns USB-uttag och 230V uttag på varje plats som dessutom är extra rymlig.

Göteborg, 4 september, 2020

För mer information, kontakta: 
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50
eller e-mail: joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Stena ger Volvos bussbatterier ett andra liv

Bussbatteriernas kommersiella livslängd förlängs avsevärt och naturresurser kan sparas. Det blir resultatet av ett nytt samarbete mellan Volvo Bussar och Stena Recyclings dotterbolag Batteryloop. När batterierna plockas ur bussarna ska de ...

Volvo Bussar levererar elbussar som i trafik blir världens nordligaste

Europeiska städer fortsätter att framtidssatsa på eldriven kollektivtrafik. Senast i raden är Bodö i nordligaste Norge, som beställt en helhetslösning med 31 eldrivna Volvobussar, laddinfrastruktur och service. När trafiken startar i juli 2021 ...

Norska städer framtidssatsar med eldrivna Volvo-bussar

Som många andra städer i Norden och i Europa satsar flera norska städer på en elektrifiering av kollektivtrafiken. Vy Buss Norge har nyligen beställt ett stort antal nya elbussar från Volvo till både Drammen och Ålesund för leverans senare i år. ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us