Volvo levererar bussar till FlixBus

Volvo Bussar är nu godkänd leverantör till FlixBus och redan nu kommer Volvo att leverera den första bussen som kommer att trafikera sträckan Karlstad -Stockholm.

FlixBus

”Vi och FlixBus har samma syn på att resandet ska vara hållbart, säkert och tillförlitligt. Genom samarbetet kan vi nu utveckla detta gemensamt och på sikt är också ambitionen att stimulera till ett ökat resande med buss”, säger Jonas Pettersson, försäljningchef Syd på Volvo Bussar.

FlixBus har ett internationellt linjenät på över 2 500 resmål i 35 länder. I Sverige har FlixBus över 100 resmål och är landets största aktör inom busstrafik för långdistansresor.

Volvo Bussar kan nu leverera bussar till FlixBus operatörer där Larsson-Resman i Karlstad är den första operatören som Volvo Bussar levererar till i Sverige.

”Med Volvo Bussar får vi en partner som delar våra värderingar om ett hållbart resande och samtidigt har premiumbussar som mycket väl passar in för att möta våra passagerares höga krav på komfort och säkerhet, säger Carl-Johan Hallström, Affärsutvecklare på FlixBus.

Den första leveransen av två bussar sker till Larsson-Resman i Karlstad och det är en ny Volvo 9700, 13 meter med 49 platser utrustad med bl a med Volvo Dynamic Steering (VDS) och adaptiv farthållare för chauffören och för passagerarna finns USB-uttag och 230V uttag på varje plats som dessutom är extra rymlig.

Göteborg, 4 september, 2020

För mer information, kontakta: 
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50
eller e-mail: joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera Europa

Volvo Bussar fortsätter att stärka sin position på den europeiska marknaden för elektrifierade systemlösningar och eldrivna bussar. Under det senaste året har företaget fått ett betydande antal nya order till olika städer runt om i Europa. Lodz i ...

Volvo Bussar presenterar fler alternativ för laddning av elbussar

Under hösten 2021 kommer Volvo Bussar att introducera ytterligare alternativ för laddning av elbussar. Vid sidan av dagens effektiva laddningslösningar – OppCharge och Combo2/CCS – kommer Volvo också att erbjuda laddning via takmonterad ...

Svealandstrafiken framtidssäkrar sin bussflotta – Västerås nästa stad som satsar på eldrivna Volvobussar

Svealandstrafiken i Västerås satsar på att elektrifiera sin bussflotta tillsammans med Volvo Bussar. Svealandstrafiken har beställt tio eldrivna högkapacitets- bussar från Volvo, med option på ytterligare sju. Den första av elbussarna sätts i ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us