Volvo levererar bussar till FlixBus

Volvo Bussar är nu godkänd leverantör till FlixBus och redan nu kommer Volvo att leverera den första bussen som kommer att trafikera sträckan Karlstad -Stockholm.

FlixBus

”Vi och FlixBus har samma syn på att resandet ska vara hållbart, säkert och tillförlitligt. Genom samarbetet kan vi nu utveckla detta gemensamt och på sikt är också ambitionen att stimulera till ett ökat resande med buss”, säger Jonas Pettersson, försäljningchef Syd på Volvo Bussar.

FlixBus har ett internationellt linjenät på över 2 500 resmål i 35 länder. I Sverige har FlixBus över 100 resmål och är landets största aktör inom busstrafik för långdistansresor.

Volvo Bussar kan nu leverera bussar till FlixBus operatörer där Larsson-Resman i Karlstad är den första operatören som Volvo Bussar levererar till i Sverige.

”Med Volvo Bussar får vi en partner som delar våra värderingar om ett hållbart resande och samtidigt har premiumbussar som mycket väl passar in för att möta våra passagerares höga krav på komfort och säkerhet, säger Carl-Johan Hallström, Affärsutvecklare på FlixBus.

Den första leveransen av två bussar sker till Larsson-Resman i Karlstad och det är en ny Volvo 9700, 13 meter med 49 platser utrustad med bl a med Volvo Dynamic Steering (VDS) och adaptiv farthållare för chauffören och för passagerarna finns USB-uttag och 230V uttag på varje plats som dessutom är extra rymlig.

Göteborg, 4 september, 2020

För mer information, kontakta: 
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50
eller e-mail: joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Volvo Bussar och VFS lanserar en ny serie flexibla finansieringslösningar

I den nuvarande marknadssituationen arbetar transport- och resebranschen hårt för att komma tillbaka. För att stödja kunderna erbjuder nu Volvo Bussar, tillsammans med Volvo Financial Services (VFS), finansieringstjänster som kan göra det enklare ...

Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Nova Bus, dotterbolag till Volvo Bussar och den ledande tillverkaren av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board godkänt inköp av 600 nya bussar från Nova Bus. Bussarna ska hjälpa Chicago Transit Authority (CTA) – som är ...

Volvo Bussar får order på 22 dubbeldäckare för trafik mellan Göteborg och Borås

Keolis har beställt 22 av Volvo Bussars nya dubbeldäckare, Volvo 9700 DD. Bussarna kommer att gå i expresstrafik mellan Göteborg och Borås från och med december 2021.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us