Volvo levererar bussar till FlixBus

Volvo Bussar är nu godkänd leverantör till FlixBus och redan nu kommer Volvo att leverera den första bussen som kommer att trafikera sträckan Karlstad -Stockholm.

FlixBus

”Vi och FlixBus har samma syn på att resandet ska vara hållbart, säkert och tillförlitligt. Genom samarbetet kan vi nu utveckla detta gemensamt och på sikt är också ambitionen att stimulera till ett ökat resande med buss”, säger Jonas Pettersson, försäljningchef Syd på Volvo Bussar.

FlixBus har ett internationellt linjenät på över 2 500 resmål i 35 länder. I Sverige har FlixBus över 100 resmål och är landets största aktör inom busstrafik för långdistansresor.

Volvo Bussar kan nu leverera bussar till FlixBus operatörer där Larsson-Resman i Karlstad är den första operatören som Volvo Bussar levererar till i Sverige.

”Med Volvo Bussar får vi en partner som delar våra värderingar om ett hållbart resande och samtidigt har premiumbussar som mycket väl passar in för att möta våra passagerares höga krav på komfort och säkerhet, säger Carl-Johan Hallström, Affärsutvecklare på FlixBus.

Den första leveransen av två bussar sker till Larsson-Resman i Karlstad och det är en ny Volvo 9700, 13 meter med 49 platser utrustad med bl a med Volvo Dynamic Steering (VDS) och adaptiv farthållare för chauffören och för passagerarna finns USB-uttag och 230V uttag på varje plats som dessutom är extra rymlig.

Göteborg, 4 september, 2020

För mer information, kontakta: 
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50
eller e-mail: joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...

Volvo testar elbussar i krävande klimat

I sommar börjar Volvos elbussar rulla i norska Bodö, och blir därmed de första som sätts i trafik norr om polcirkeln. Samtidigt testar Volvo också eldrivna bussar för varma förhållanden, med utmanande tester i bland annat Spanien och Mexiko. ...

Volvo Bussar testar elbuss i Mexiko

Volvo Bussars elektromobilitetslösningar, som gör det möjligt för städer runtom i världen att bli mer hållbara, har nått Latinamerika. Volvo 7900 Electric testas nu i Mexiko City.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us