Volvo Bussar testar elbuss i Mexiko

Volvo Bussars elektromobilitetslösningar, som gör det möjligt för städer runtom i världen att bli mer hållbara, har nått Latinamerika. Volvo 7900 Electric testas nu i Mexiko City.

En Volvo 7900 Electric i Mexiko City

En Volvo 7900 Electric testas på linje 4 i Mexiko Citys Metrobús-system. Den 12 meter långa bussen har Volvo Bussars karakteristiska teknik som leder till minskade utsläpp och buller.

Efter att med stor framgång varit drivande i utvecklingen av eldriven kollektivtrafik i Europa, utökar Volvo Bussar nu sin globala räckvidd till den latinamerikanska marknaden genom att testa en Volvo 7900 Electric i Mexiko City. Bussen testas på linje 4 i Mexiko Citys Metrobús-system. Den helelektriska bussen är 12 meter lång och har Volvo Bussars karakteristiska teknik som leder till minskade utsläpp och buller, vilket bidrar till utvecklingen av en mer hållbar stad.

”Elektromobilitet är inte framtiden – den är redan här. Krav och ambitioner om att minska eller minimera utsläpp och buller gör att utvecklingen inom elektromobilitet går snabbt. Vi är glada över att Mexiko City, i likhet med många andra städer över hela världen, nu testar och förhoppningsvis senare går över till eldriven kollektivtrafik,” säger Anna Westerberg, vd för Volvo Bussar.

”Elektromobilitet skapar också möjligheter till stadsutveckling, eftersom det blir möjligt att köra eldrivna, tysta och utsläppsfria bussar närmare invånare och bostäder och till och med inomhus,” säger Rafael Kisel, vd för Volvo Bussar i Mexiko.

Volvo Bussar har varit etablerade på den mexikanska marknaden i över 20 år och fortsätter leverera innovativa lösningar inom hållbar mobilitet till landet. Målet är att leverera elektromobilitetslösningar som är i linje med Zero City-konceptet där ambitionen är inga utsläpp, inget buller, inga olyckor och inga trafikstockningar.

Volvo Bussar är en pålitlig partner som under de senaste tio åren implementerat lösningar och system för elektromobilitet i flera städer runtom i världen. Den Volvo 7900 Electric som för närvarande testas på Metrobús-rutten, är ett resultat av den kompetens och erfarenhet som Volvo Bussar har från att implementera transportlösningar och system inom elektromobilitet.

”Vid implementeringen av elektromobilitetslösningar för kollektivtrafik i städer har vi etablerat en beprövad arbetsmetod med ett helhetsinriktat systemperspektiv och partnersamarbeten. I vår metod ingår inte bara själva fordonet, vi säkerställer hela systemet med laddinfrastruktur, batterier, optimering, olika tjänster samt uppkopplad teknik, underhåll och utbildning, säger Anna Westerberg.

Den Volvo 7900 Electric som testas i Mexiko City drivs av ett batteri på 330 kW och laddas över natten. Bussen har lågt golv vilket ger effektivare drift och enklare åtkomst för passagerarna. Bussen har god tillgänglighet för personer med funktionshinder och har plats för rullstol och ledarhund. Elbussen kommer att testas under sex månader.

Göteborg
29 april, 2021

För mer information, kontakta:
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50
eller e-mail joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Volvo erbjuder elbussar med energilöfte – en affärslösning för minskad miljöpåverkan och ökad tillgänglighet

Elbussar utgör fortsatt en allt större del av kollektivtrafiken i våra städer. För att förbättra tillgänglighet och driftsäkerhet erbjuder Volvo Bussar ett energilöfte som en ny affärslösning. Den innebär att Volvo Bussar garanterar kapacitet för ...

Schweiz huvudstad fortsätter elektrifieringen av kollektivtrafiken – Volvo Bussar får order på 36 hybridbussar

Kollektivtrafikoperatören BERNMOBIL har valt Volvo Bussar som leverantör av fullhybridbussar. Ordern på 36 Volvo 7900 S-Charge är den största i sitt slag för Volvo Bussar i Schweiz. De självladdande bussarna kommer att levereras mellan januari ...

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...