Volvo 9700 DD vinner 2021 International Sustainability Award

Volvo 9700 DD, en ny premiummodell inom segmentet långfärdsbuss, har tilldelats International Sustainability Award av facktidskriften Busplaners. Expertjuryn baserade sitt beslut på det innovativa aerodynamikkonceptet som minskar bränsleförbrukningen, samt möjligheten att köra bussen på förnybara bränslen.

2021 International Sustainability Award

Volvo Bussar fick årets International Busplaner Sustainability Award för den nya Volvo 9700 DD.

”Volvo 9700 DD har nyligen lanserats på den europeiska marknaden. Det är glädjande att experterna har fokuserat på både dess hållbarhets- och produktivitetsfördelar eftersom det gynnar våra kunder såväl som samhället som helhet,” säger Niklas Orre, VP Coach Sales på Volvo Bussar.

Volvo Bussar har länge fokuserat på hållbara fordon inom segmenten stads-, intercity- och långfärdsbussar. Tysklands transportminister Andreas Scheuer betonade också hur viktigt hållbarhet är i sitt välkomsttal: ”Bussar är avgörande för hållbar mobilitet. På många sätt uppfyller dagens fordon redan framtidens mobilitetskrav.”

Volvo 9700 DD, som lanserades i februari i år, fick priset i kategorin Långfärdsbuss. Expertjuryn lovordade den nya dubbeldäckaren för sitt innovativa aerodynamikkoncept, som ger en betydligt mindre bränsleförbrukning. Dessutom kan Volvos 11-litersmotor i Volvo 9700 DD köras på såväl fossila bränslen, som syntetiska bränslen (HVO) och biobränslen (RME) för en mer hållbar drift som resulterar i en minskning av Co2-utsläppen med mellan 40 och 80 procent.

”Vi är oerhört stolta över att vår nya premiumbuss prisades av juryn”, säger Gerd Schneider, Managing Director på Volvo Busse Deutschland. ”Hållbarhet är en hörnsten i vår företagsfilosofi och vi tar ett helhetsgrepp i de här frågorna. Från att minska vår egen miljöpåverkan internt, till att hjälpa våra kunder och partners att begränsa sin påverkan genom minskad bränsleförbrukning, effektivare drift och övergång till förnybara bränslen eller elektrifierade lösningar.”

Göteborg
26 april, 2021

För mer information, kontakta:
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50
eller e-mail: joakim.kenndal@volvo.com.

Related News

Volvo erbjuder elbussar med energilöfte – en affärslösning för minskad miljöpåverkan och ökad tillgänglighet

Elbussar utgör fortsatt en allt större del av kollektivtrafiken i våra städer. För att förbättra tillgänglighet och driftsäkerhet erbjuder Volvo Bussar ett energilöfte som en ny affärslösning. Den innebär att Volvo Bussar garanterar kapacitet för ...

Schweiz huvudstad fortsätter elektrifieringen av kollektivtrafiken – Volvo Bussar får order på 36 hybridbussar

Kollektivtrafikoperatören BERNMOBIL har valt Volvo Bussar som leverantör av fullhybridbussar. Ordern på 36 Volvo 7900 S-Charge är den största i sitt slag för Volvo Bussar i Schweiz. De självladdande bussarna kommer att levereras mellan januari ...

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...