Volvo Buses

SVERIGE

Ny bussansvarig på Volvo Truck Center i Bäckebol

Christopher Hansen är Volvoservice rakt igenom. Med 15 år som mekaniker, arbetsledare, servicechef och senast koordinator så vet han hur det ska gå till. Sedan årsskiftet finns han i en ny roll som bussansvarig för region Väst på Volvo Truck Center i Bäckebol där han efterträder Tommy Johansson.
Christopher-Hansen

”Det handlar mycket om ekonomi- och försäljningsansvar, coaching av servicechefer och kundkontakter med återförsäljare och marknadsbolag i Norden”, berättar Christopher. ”Men även direktkontakt med bussägare – serviceavtal är en viktig del i mitt ansvar och att välja rätt upplägg ger kunden stora fördelar, både ekonomiskt och för fordonens tillgänglighet.”

Christopher hör alltså till Volvo Truck Center, men har fullt bussfokus. Busskunder ska definitivt känna att de är prioriterade och att de har tillgång till all kunskap och expertis som finns i Volvovärlden. En satsning som varit mycket framgångsrik är BKT, Bus Key Technician.

”De är nyckelpersoner, våra spjutspetsar, som kan både produkten och serviceverksamheten utan och innan”, förklarar Christopher. ”Idag finns ett trettiotal av dessa experter på våra 18 verkstäder, som support till våra tekniker men det händer också att en BKT hjälper kunder på plats.”

Satsningen på dedikerad busskompetens på Volvo Truck Centers har gett busservicen ett lyft, och idag känner nog kunderna att de kommer till en bussverkstad. ”Det är ju en självklarhet att vi jobbar tillsammans, men kunden kan vara säker på att en specialist tar hand om fordonet. Och vi får inte glömma att bussverksamheten är lika nyttig för lastbilarna som omvänt. När vi jobbar tillsammans kan vi erbjuda en större, bättre och effektivare verkstad”, avslutar Christopher Hansen.

Related News

Kontakta oss