Volvo Bussar får order på 22 dubbeldäckare för trafik mellan Göteborg och Borås

Keolis har beställt 22 av Volvo Bussars nya dubbeldäckare, Volvo 9700 DD. Bussarna kommer att gå i expresstrafik mellan Göteborg och Borås från och med december 2021.

Volvo 9700 DD

De 22 nya dubbeldäckarna är av modellen Volvo 9700 DD, som är det senaste tillskottet i Volvo Bussars program av bussar i premiumklassen. Bussmodellen, som finns i ett flertal utföranden för express- och turisttrafik, har fått ett mycket positivt mottagande i både Norden och övriga Europa. Framförallt uppskattas flexibiliteten och möjligheten till unika kundlösningar.

”Efterfrågan på bekväma, säkra och tillförlitliga expressbussar med hög kapacitet och produktivitet ökar. Bränsleeffektivitet och möjligheten att använda förnybara bränslen, som HVO och RME blir också allt viktigare för många operatörer. Med vårt flexibla program av produkter och tjänster kan vi leverera en optimal, behovsanpassad helhetslösning som möter våra kunders behov på ett väldigt bra sätt,” säger Ulf Magnusson, Senior Vice President på Volvo Bussar.

För Keolis har också passagerarkomforten varit en viktig faktor för valet av expressbuss.
”Volvo Bussar uppfyller våra och resenärernas högt ställda förväntningar för modern kollektivtrafik. Detta är ett partnerskap där Keolis och Volvo kommer att göra sitt yttersta för att tillhanda hålla en trygg, punktlig och bekväm resa mellan Göteborg och Borås under kommande 10 åren,” säger Karl Orton, Fleet Director på Keolis.

Volvo 9700 DD har plats för upp till 96 resenärer. Bussen är utrustad med wifi och usb-uttag finns vid samtliga passagerarplatser. Bussarnas chassier byggs på Volvo Bussar i Borås, medan karosseringen sker av Carrus Delta Oy i Finland.

Göteborg,
9 februari,  2021

För mer information, kontakta:  Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel 0739-02 51 50
eller e-mail joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Volvo Bussar och VFS lanserar en ny serie flexibla finansieringslösningar

I den nuvarande marknadssituationen arbetar transport- och resebranschen hårt för att komma tillbaka. För att stödja kunderna erbjuder nu Volvo Bussar, tillsammans med Volvo Financial Services (VFS), finansieringstjänster som kan göra det enklare ...

Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Nova Bus, dotterbolag till Volvo Bussar och den ledande tillverkaren av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board godkänt inköp av 600 nya bussar från Nova Bus. Bussarna ska hjälpa Chicago Transit Authority (CTA) – som är ...

Volvo Bussar lanserar ny 4 m hög dubbeldäckare för Europa

Volvo Bussar lanserar en helt ny, 4 meter hög variant av dubbeldäckaren Volvo 9700 DD anpassad för trafik i hela Europa. Det innebär att Volvo Bussar nu erbjuder sina kunder ett av marknadens bredaste och mest flexibla program av premiumbussar för ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us