Volvo Bussar får order på 22 dubbeldäckare för trafik mellan Göteborg och Borås

Keolis har beställt 22 av Volvo Bussars nya dubbeldäckare, Volvo 9700 DD. Bussarna kommer att gå i expresstrafik mellan Göteborg och Borås från och med december 2021.

Volvo 9700 DD

De 22 nya dubbeldäckarna är av modellen Volvo 9700 DD, som är det senaste tillskottet i Volvo Bussars program av bussar i premiumklassen. Bussmodellen, som finns i ett flertal utföranden för express- och turisttrafik, har fått ett mycket positivt mottagande i både Norden och övriga Europa. Framförallt uppskattas flexibiliteten och möjligheten till unika kundlösningar.

”Efterfrågan på bekväma, säkra och tillförlitliga expressbussar med hög kapacitet och produktivitet ökar. Bränsleeffektivitet och möjligheten att använda förnybara bränslen, som HVO och RME blir också allt viktigare för många operatörer. Med vårt flexibla program av produkter och tjänster kan vi leverera en optimal, behovsanpassad helhetslösning som möter våra kunders behov på ett väldigt bra sätt,” säger Ulf Magnusson, Senior Vice President på Volvo Bussar.

För Keolis har också passagerarkomforten varit en viktig faktor för valet av expressbuss.
”Volvo Bussar uppfyller våra och resenärernas högt ställda förväntningar för modern kollektivtrafik. Detta är ett partnerskap där Keolis och Volvo kommer att göra sitt yttersta för att tillhanda hålla en trygg, punktlig och bekväm resa mellan Göteborg och Borås under kommande 10 åren,” säger Karl Orton, Fleet Director på Keolis.

Volvo 9700 DD har plats för upp till 96 resenärer. Bussen är utrustad med wifi och usb-uttag finns vid samtliga passagerarplatser. Bussarnas chassier byggs på Volvo Bussar i Borås, medan karosseringen sker av Carrus Delta Oy i Finland.

Göteborg,
9 februari,  2021

För mer information, kontakta:  Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel 0739-02 51 50
eller e-mail joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com.

Related News

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...

Volvo testar elbussar i krävande klimat

I sommar börjar Volvos elbussar rulla i norska Bodö, och blir därmed de första som sätts i trafik norr om polcirkeln. Samtidigt testar Volvo också eldrivna bussar för varma förhållanden, med utmanande tester i bland annat Spanien och Mexiko. ...

Volvo Bussar testar elbuss i Mexiko

Volvo Bussars elektromobilitetslösningar, som gör det möjligt för städer runtom i världen att bli mer hållbara, har nått Latinamerika. Volvo 7900 Electric testas nu i Mexiko City.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us