Volvo lanserar helt ny dubbedäckare för trafik i Europa

Volvo Bussar lanserar nu en helt ny version av den framgångsrika dubbedäckaren Volvo 9700 DD. Den nya modellen är anpassad för trafik i Europa med en höjd på 4 meter. Dubbeldäckaren är en flexibel buss i premiumklassen anpassad både för express- och turisttrafik.

Volvo 9700 DD

Volvo 9700 DD erbjuds som en del av Volvo produktutbud tillsammans med Volvo 9700 och den prisbelönta Volvo 9900.

”När vi lanserat Volvo 9700 DD för trafik i Europa har vi ett komplett utbud av express- och turistbussar med ett flertal olika varianter för kunderna att välja mellan. Vi har redan flera order på dubbeldäckaren för den Nordiska marknaden och det är glädjande att vi nu kommer att erbjuda även europeiska kunder denna express- och turistbuss i premiumklassen”, säger Ulf Magnusson, Senior Vice President, för Volvo Bussar i Europa.

Volvo 9700 DD med en höjd på 4 meter är utrustad med en Volvo D11K460 och har Volvos 11-litersmotor med 460 hk som är certifierad för Diesel, HVO och Bio-diesel (B100) och den karosseras av Carrus Delta OY i Finland.

Ytterligare information om dubbeldäckaren ges vid en online presentation den 4 februari kl 16.00 (CET), 2021. För att delta i den online presentationen, klicka här.

Volvo Bussar lanserade under 2020 en dubbeldäckare med en höjd på 4,25 meter anpassad för den Nordiska marknaden.

Göteborg, 14 Januari, 2021

För mer information, kontakta:  Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel 0739-02 51 50 eller e-mail joakim.kenndal@volvo.com

Related News

Volvo Bussar och VFS lanserar en ny serie flexibla finansieringslösningar

I den nuvarande marknadssituationen arbetar transport- och resebranschen hårt för att komma tillbaka. För att stödja kunderna erbjuder nu Volvo Bussar, tillsammans med Volvo Financial Services (VFS), finansieringstjänster som kan göra det enklare ...

Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Nova Bus, dotterbolag till Volvo Bussar och den ledande tillverkaren av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board godkänt inköp av 600 nya bussar från Nova Bus. Bussarna ska hjälpa Chicago Transit Authority (CTA) – som är ...

Volvo Bussar får order på 22 dubbeldäckare för trafik mellan Göteborg och Borås

Keolis har beställt 22 av Volvo Bussars nya dubbeldäckare, Volvo 9700 DD. Bussarna kommer att gå i expresstrafik mellan Göteborg och Borås från och med december 2021.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss