Volvo lanserar helt ny dubbedäckare för trafik i Europa

Volvo Bussar lanserar nu en helt ny version av den framgångsrika dubbedäckaren Volvo 9700 DD. Den nya modellen är anpassad för trafik i Europa med en höjd på 4 meter. Dubbeldäckaren är en flexibel buss i premiumklassen anpassad både för express- och turisttrafik.

Volvo 9700 DD

Volvo 9700 DD erbjuds som en del av Volvo produktutbud tillsammans med Volvo 9700 och den prisbelönta Volvo 9900.

”När vi lanserat Volvo 9700 DD för trafik i Europa har vi ett komplett utbud av express- och turistbussar med ett flertal olika varianter för kunderna att välja mellan. Vi har redan flera order på dubbeldäckaren för den Nordiska marknaden och det är glädjande att vi nu kommer att erbjuda även europeiska kunder denna express- och turistbuss i premiumklassen”, säger Ulf Magnusson, Senior Vice President, för Volvo Bussar i Europa.

Volvo 9700 DD med en höjd på 4 meter är utrustad med en Volvo D11K460 och har Volvos 11-litersmotor med 460 hk som är certifierad för Diesel, HVO och Bio-diesel (B100) och den karosseras av Carrus Delta OY i Finland.

Ytterligare information om dubbeldäckaren ges vid en online presentation den 4 februari kl 16.00 (CET), 2021. För att delta i den online presentationen, klicka här.

Volvo Bussar lanserade under 2020 en dubbeldäckare med en höjd på 4,25 meter anpassad för den Nordiska marknaden.

Göteborg, 14 Januari, 2021

För mer information, kontakta:  Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel 0739-02 51 50 eller e-mail joakim.kenndal@volvo.com

Related News

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...

Volvo testar elbussar i krävande klimat

I sommar börjar Volvos elbussar rulla i norska Bodö, och blir därmed de första som sätts i trafik norr om polcirkeln. Samtidigt testar Volvo också eldrivna bussar för varma förhållanden, med utmanande tester i bland annat Spanien och Mexiko. ...

Volvo Bussar testar elbuss i Mexiko

Volvo Bussars elektromobilitetslösningar, som gör det möjligt för städer runtom i världen att bli mer hållbara, har nått Latinamerika. Volvo 7900 Electric testas nu i Mexiko City.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss