Volvo Bussar och VFS lanserar en ny serie flexibla finansieringslösningar

I den nuvarande marknadssituationen arbetar transport- och resebranschen hårt för att komma tillbaka. För att stödja kunderna erbjuder nu Volvo Bussar, tillsammans med Volvo Financial Services (VFS), finansieringstjänster som kan göra det enklare för kunderna att starta upp sin bussverksamhet igen.

Flexibla finansieringslösningar

Det nya finansieringserbjudandet,”Flexilease”, innehåller ett antal leasing- och uthyrningslösningar som kombinerar lägre initial investering, kortare avtalsperioder, attraktiva utköpsmöjligheter och möjlighet att ändra sig över tid.

”Situationen med Covid-19 har slagit hårt mot bussbranschen och från Volvo Bussars och VFS sida vill vi göra allt vi kan för att hjälpa våra kunder att komma tillbaka så snart som möjligt,” säger Niklas Orre, Vice President, Coach Sales vid Volvo Bussar.

Korttidshyra är en ny möjlighet. Att hyra en ny eller begagnad buss under så kort tid som tre månader kan vara ett sätt att utnyttja en liten men viktig affärsmöjlighet. Om allt går bra kan uthyrningen förlängas till upp till ett år, fortfarande med möjlighet att köpa ut fordonet.

”Det nya finansieringserbjudandet handlar om att minska riskerna men också ge snabb och effektiv respons på kommande affärsmöjligheter. Över hela Europa finns ett stort antal nya och begagnade bussar tillgängliga. Våra kunder kan få tillgång till en körklar lyxbuss på bara några dagar,” förklarar Niklas Orre.

Ett annat nytt erbjudande är säsongsleasingen. Inom långfärds- och chartertrafiken upplever de flesta transportföretag stora skillnader i volym mellan olika årstider. Med en flexibel betalningsplan som är anpassad efter passagerarvolymen kan operatörerna förbättra sitt kassaflöde.

Andra flexibla alternativ är leasingavtal med en avgift per kilometer, vilket gör det möjligt att hålla en viss flexibilitet i kostnaderna när efterfrågan är osäker samt den kassaflödesvänliga lösningen med uppskjuten betalning, där amorteringarna börjar efter tre månader och där Volvo står för tremånadersräntan.

”I dessa osäkra tider måste vi hitta nya sätt att hjälpa kunderna på. Jag är övertygad om att smartare finansiering kan vara till stor hjälp. Ur vårt perspektiv ser vi detta som ett sätt att utveckla och stärka vårt affärserbjudande genom att lägga till fler alternativ att välja mellan,” avslutar Niklas Orre.

Finansieringslösningarna från Volvo Bussar och VFS finns på utvalda marknader och för vissa produkter.

Göteborg
3 mars 2021

För mer information, kontakta: Joakim Kenndal, presschef vid Volvo Bussar,
tel +46 739 02 51 50 eller e-post
joakim.kenndal@volvo.com.

Related News

Belgien fortsätter elektrifieringen av kollektivtrafiken - Volvo Bussar får order på 64 hybridbussar

Volvo Bussar har fått ännu en stor order på elektrifierade bussar av den belgiska transportoperatören OTW. Ordern omfattar 64 bussar och är den största beställningen av Volvos senaste självladdande hybridbussmodell – Volvo 7900 S-Charge. ...

Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Nova Bus, dotterbolag till Volvo Bussar och den ledande tillverkaren av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board godkänt inköp av 600 nya bussar från Nova Bus. Bussarna ska hjälpa Chicago Transit Authority (CTA) – som är ...

Volvo Bussar får order på 22 dubbeldäckare för trafik mellan Göteborg och Borås

Keolis har beställt 22 av Volvo Bussars nya dubbeldäckare, Volvo 9700 DD. Bussarna kommer att gå i expresstrafik mellan Göteborg och Borås från och med december 2021.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Contact us