Volvo Buses

SVERIGE

Volvo testar elbussar i krävande klimat

I sommar börjar Volvos elbussar rulla i norska Bodö, och blir därmed de första som sätts i trafik norr om polcirkeln. Samtidigt testar Volvo också eldrivna bussar för varma förhållanden, med utmanande tester i bland annat Spanien och Mexiko.
Electrico en Zaragoza

”Som en av de ledande globala leverantörerna av lösningar för elektromobilitet ska vi möta våra kunders krav och förväntningar oavsett var de är verksamma. Det gäller inte bara miljöegenskaper utan också tillgänglighet, passagerarkomfort och säkerhet. Tillsammans med kunder testar vi våra produkter under både arktiska och varma förhållanden för att skapa optimala lösningar för olika behov,” säger Marie Carlsson, Director Citymobility Business Development på Volvo Bussar.

Under 2020 testades till exempel helektriska Volvo 7900 Electric i spanska städer, som Zaragoza, Santander och i Madrid, där yttertemperaturen under testperioden ibland steg till över 40 grader C. Det gav bland annat en möjlighet att praktiskt undersöka hur bussens energianvändning påverkas när luftkonditioneringen utnyttjas maximalt.

”Våra bussar klarade sig bra och vi har visat att tillförlitligheten är väldigt hög även under mycket varma klimat förhållanden”, säger Francisco Unda, vd på Volvo Bussar i Spanien och Portugal.

Inom kort förväntas både  Madrid, Barcelona, Sevilla och Malaga att påbörja elektrifieringen av kollektivtrafiken.
”Från Volvo Bussars sida är vi är redo att erbjuda elektrifierade lösningar med olika typer av laddning och servicepaket till de städer som vill påbörja omställningen till en mer hållbar kollektivtrafik,” säger Francisco Unda.

För närvarande testas också en Volvo 7900 Electric i Mexico Citys hårt belastade Metrobus-system. Den ska gå i trafik under ett halvår innan erfarenheterna från provperioden utvärderas.
”De erfarenheter som testerna ger banar väg för en fortsatt snabb elektrifiering av kollektivtrafiken globalt. Vi har nyckelfärdiga lösningar, som omfattar allt från tysta, utsläppsfria bussar till laddinfrastruktur och service. Det gör att vi kan bidra till att förbättra livsmiljön och skapa förutsättningar för städer över hela världen att utvecklas i hållbar riktning,” säger Marie Carlsson.

Volvo Bussar har hittills levererat över 6 500 elektrifierade bussar till städer runt om i världen. I produktprogrammet ingår självladdande hybrider och helelektriska bussar. Volvos erbjudande för elektromobilitet omfattar förutom bussar också bland annat batterioptimering, laddinfrastruktur, service och underhåll.

Göteborg
18 Maj, 2021

För mer information, kontakta:
Joakim Kenndal, Presschef, Volvo Bussar, tel: +46 739 02 51 50 eller e-mail: joakim.kenndal@volvo.com.

Related News

Kontakta oss

Vi är ett globalt företag med omfattande lokal närvaro. Hitta din närmaste Volvokontakt. Vi är redo att hjälpa dig.