Volvos laddhybrider kan innebära starten på en ny era för kollektivtrafiken i din stad. Förbättrad servicenivå och möjlighet att ta sig till områden som tidigare inte varit tillgängliga är exempel på fördelar för stadens invånare.

Energibesparingar

Volvo 7900 Laddhybrid sänker dieselförbrukningen med 75 % i genomsnitt. Resten av energin kommer från energiåtervinning och från laddningsterminalerna. Den totala energibesparingen är 60 %.

Tystnaden är guld värd

Buller orsakar stora kostnader för samhället och står i dag högt på städernas dagordningar. Laddhybridbussar drivs med el i genomsnitt 70 % av rutten. Och du kan höra skillnaden.

Låt din stad andas

Vid eldrift är Volvo 7900 Laddhybrid helt eller näst intill utsläppsfri. Den kan användas i känsliga miljöer och till och med i bussterminaler inomhus. För att inte tala om de långsiktiga hälsoeffekterna.

En ny reseupplevelse

Ombord på en Volvo 7900 Laddhybrid kan du tala med dina medresenärer i normal samtalston, lyssna på musik på låg volym – eller bara njuta av tystnaden. Resan blir ett rent nöje.

Volvo 7900 Laddhybrid

Tänk dig en stad utan trafikbuller.

Se lanseringsvideon
Volvo 7900 Laddhybrid

Funktioner

Väl beprövad teknik

Väl beprövad teknik

Volvos laddhybriddrivlina är en utökning av den beprövade drivlina som används i Volvo 7900 Hybrid. Skillnaden utgörs av en kraftfullare elmotor, ökade möjligheter till energilagring och utrustning för snabbladdning.

Laddas på upp till 6 minuter

Laddas på upp till 6 minuter

Anslutningarna till laddningssystemet är placerade på busstaket. Alla rörliga delar i laddningssystemet är placerade i laddstolpen för att minimera behovet av ytterligare fordonsunderhåll. Den typiska laddningstiden är 6 minuter och utförs normalt vid ändhållplatser.

Förarkomfort

Förarkomfort

Den tysta, mjuka gången i eldrift gör det säkert och bekvämt att köra buss. Med justerbar ratt och stol är det enkelt att hitta en bekväm körställning.

Bra materialval

Bra materialval

Karosstrukturen och taket är tillverkade av aluminium som kan återvinnas till 90 %. Konceptet ger lägre vikt och sänker både bränsleförbrukningen och avgasutsläppen.

Volvo Bussar Flexibilitet

Flexibilitet

Volvo 7900 Laddhybrid ger stor flexibilitet. Snabb laddning vid ändhållplatserna håller produktiviteten uppe och hjälper dig att hålla tidtabellen. Dessutom kan bussen köras som elbuss i utvalda områden, men ändå bete sig som en hybridbuss på alla rutter.

Eldörrar

Eldörrar

De eldrivna dörrarna är snabbare, mer tillförlitliga och sänker bränsleförbrukningen med upp till 2 %.

Framtiden är elektrisk

Elektromobilitet

Framtiden är elektrisk

Elektromobilitet

LADDA NER

För mer information

Fördelarna med Volvo 7900 Laddhybrid är lätta att förstå. Nedan finns länkar till ytterligare funktioner, fakta och siffror.

Tjänster

TURN-KEY CONTRACT

TURN-KEY CONTRACT

Allt ingår

Ett Turn-Key Contract garanterar tillgång till driftklara fordon enligt tidtabell och till en fast kostnad.

Turn-Key Contract
Zone Management

ZONE MANAGEMENT

Fullständig kontroll

Zone Management används för att se till att fordonen uppfyller restriktioner och särskilda krav beroende på aktuell geografisk position.

Zone Management
FLEET MANAGEMENT

FLEET MANAGEMENT

Uppföljning online i realtid

Fleet Management ger kostnadsminskningar baserat på detaljerad, noggrant sammanställd realtidsinformation om fordonsanvändningen.

Fleet Management

Övriga produkter

Volvo 7900 Electric
Volvo 7900 Electric

För streetsmarta städer.

Volvo 7900 Hybrid
Volvo 7900 Hybrid

Driftsäkerhet, bränsleeffektivitet och miljöprestanda.

Volvo 8900
Volvo 8900

Din hårt arbetande partner.

Volvos laddhybrid i Göteborg

Nyheter

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss