Laddning i depå med CCS och OppCharge

Volvo 7900 Electric

Laddning och batterier

Möjlighet att ladda fordonet på olika sätt är A och O för effektiv planering av verksamhet. Med Volvos teknik för batteriladdning är det möjligt att kombinera och växla mellan olika laddningsmetoder. Bussarna kan dessutom utrustas med olika antal batterier beroende på verksamhetens behov, exempelvis i fråga om passagerarkapacitet och körsträcka mellan varje laddning.

Laddningsflexibilitet

Ingen rutt är den andra lik. Avstånd, kapacitetsbehov, klimat och topografi bestämmer villkoren. Därför erbjuder Volvo flexibel laddning. Våra elbussar kan laddas med hög effekt under ruttens gång och via manuellt styrd depåladdning med CCS-kabel. På det sättet kan du anpassa laddningsmönstren efter tidtabeller, effektbehov och bussflottans logistik.

modell

Laddning på rutten

Snabb och helautomatisk laddning vid ändhållplatserna håller produktiviteten uppe och hjälper dig att hålla tidtabellen. OppCharge-systemet är en öppen arkitektur som ger dig friheten att själv välja leverantör av elektrisk utrustning.

Laddning med CCS

Depåladdning

Volvo 7900 Electric kan laddas manuellt med hjälp av en CCS-kabel i depån, under raster, vid lågtrafik eller på natten. Bussarna har som standard laddningsuttaget framtill, men kan även utrustas med en laddkontakt framtill eller baktill på höger sida, vilket ger ökad flexibilitet.

modell

Batteriprestanda

Volvo har lång erfarenhet av batteridrivna fordon och optimering av batteriprestanda, batterilivslängd och körsträcka under fordonets livstid. 12-metersversionen av bussen har en batterikapacitet på upp till 250 kWh och för ledbussen är motsvarande siffra 300 kWh.

Streetsmart laddning med Volvo

Streetsmart laddning med Volvo

Se filmen
Buss på väg

Säker e-prestanda med Volvo

Elbussar är annorlunda och kräver specialkompetens. Med Volvo ingår denna alltid. Samtliga våra elbussar övervakas online. I kombination med vårt egenutvecklade system för energihantering kan vi erbjuda marknadens mest fördelaktiga serviceavtal för e-mobilitet. Ett exempel är vårt batteriavtal, som säkerställer hög batteriprestanda till en fast månadskostnad. Ett annat exempel är Electric Driveline Contract, som omfattar underhåll av allt från laddningsutrustning till elmotorer och växellådor.

Läs mer om våra serviceavtal för e-mobilitet
Kontakta oss

Kontakta oss

Kontakta oss