Laddning i depå med CCS och OppCharge

Volvo 7900 Electric

Laddning och batterier

Med Volvos teknik för batteriladdning är det möjligt att kombinera och växla mellan olika laddningsmetoder. Dessutom erbjuder vi energilagringskapacitet på ett nytt och säkert sätt baserat på dina verksamhetsbehov. Med vår garanti beträffande förbrukningsenergi kan du säkerställa att verksamheten fortgår planenligt – år efter år.

Glöm batterierna

Volvo Bussar erbjuder en garanti för förbrukningsenergi, vilket innebär att vi ser till att den definierade energimängden för verksamheten på rutten finns tillgänglig från dag ett och till slutet av avtalsperioden. Så att du inte behöver oroa dig för batteristorlek och batteristatus.

Allt börjar med rutten

Garantin beträffande förbrukningsenergi utgår från realtidsdata om rutten och en analys som tas fram gemensamt av Volvo och operatören. Tillsammans fastställer vi energibehovet och ett laddningsschema som säkerställer pålitlig drift.

Rätt dimensionerad energilagring

Drivbatterier är dyra och resursintensiva. Ur ett hållbarhetsperspektiv finns det goda skäl till att optimera energilagringen och undvika onödig dödvikt för battericeller. Dimensionering är en fråga om systemdesign, där fordon, infrastruktur och laddningsmönster är själva hörnstenarna.

Låt Volvo göra jobbet

Att elektrifiera ett kollektivtransportsystem handlar om så mycket mer än att bara byta ut fordonen. Volvo erbjuder stöd och grundliga analyser av rutter, energibehov och andra förutsättningar. Resultatet är en systemlösning som är baserad på operatörens faktiska behov, vilket säkerställer att driften går planenligt under hela avtalstiden.

Laddningsflexibilitet

Våra elbussar kan laddas med hög effekt under ruttens gång och via manuellt styrd depåladdning med CCS-kabel. Du kan till och med välja var på bussen du vill att CCS-uttaget ska sitta. På så vis kan du optimera dina laddningsrutiner och skräddarsy laddningsmönstren efter tidtabellerna och den dagliga driften av bussflottan.

modell

Laddning på rutten

Snabb och helautomatisk laddning vid ändhållplatserna håller produktiviteten uppe och hjälper dig att hålla tidtabellen. OppCharge-systemet är en öppen arkitektur som ger dig friheten att själv välja leverantör av laddningsutrustning.

Depåladdning

Depåladdning

Volvo 7900 Electric kan laddas manuellt med hjälp av en CCS-kabel i depån, under raster, vid lågtrafik eller på natten. Bussarna kan även utrustas med laddkontakter på flera olika ställen beroende på hur din depå är utformad. Det går även att välja dubbla laddningspunkter.

Pantograf – uppe eller nere

Pantograf – uppe eller nere

Flexibilitet och kompatibilitet är själva hörnstenarna i en effektiv kollektivtrafik. Volvo 7900 Electric kan levereras med en takmonterad pantograf i stället för med OppCharge-takskenor. Full valfrihet för operatörerna med andra ord.

Streetsmart laddning med Volvo

Streetsmart laddning med Volvo

Se filmen
Buss på väg

Säker e-prestanda med Volvo

Elbussar är annorlunda och kräver specialkompetens. Med Volvo ingår denna alltid. Samtliga våra elbussar övervakas online. I kombination med vårt egenutvecklade system för energihantering kan vi erbjuda marknadens mest fördelaktiga serviceavtal för e-mobilitet. Ett exempel är vårt batteriavtal, som säkerställer hög batteriprestanda till en fast månadskostnad. Ett annat exempel är Electric Driveline Contract, som omfattar underhåll av allt från laddningsutrustning till elmotorer och växellådor.

Läs mer om våra serviceavtal för e-mobilitet
Kontakta oss

Kontakta oss

Kontakta oss