VOLVO 7900 S-CHARGE

Elektromobilitet på ett helt nytt sätt

Volvo Bussar presenterar nu det senaste tillskottet i vårt program för e-mobilitet. Med hjälp av den uppkopplade tjänsten Zone Management går det nu att köra i helelektriskt läge på busshållplatser, i depåer och i utsläppsfria zoner. Utan laddningsinfrastruktur. Serien är baserad på vår hybriddrivlina, som under det årtionde den varit i bruk visat prov på fantastiska driftegenskaper. Med S-Charge får du massiva bränslebesparingar och sänkta utsläpp utan att behöva ge avkall på pålitlighet och kvalitet. Det nya med den här serien är självladdningen och den höga flexibiliteten. Och namnet. Välkommen att utforska nya Volvo 7900 S-Charge.

Utsläppsfri körning

Utsläppsfri körning

Volvo 7900 S-Charge är per definition ett hybridelfordon. Till skillnad från så kallade milda hybrider är detta en självladdande elbuss som kan köras på enbart el, exempelvis till och från busshållplatser och på tomgång – tyst och utan utsläpp. Och i specifika zoner kan den köra i elektriskt läge i upp till en kilometer i hastigheter upp till 50 km/h, beroende på hur de lokala förutsättningarna ser ut.

Utforska möjligheterna med Zone Management
woman at bus stop
holding tablet fleet management

Spara bränsle och skona miljön

Det bästa sättet att minska utsläppen på är att spara bränsle, och det är exakt vad Volvo 7900 S-Charge gör. Rejält. Bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen har sänkts med upp till 39 procent, och om man dessutom väger in partikel- och kväveoxidutsläppen i dessa siffror blir den totala utsläppsminskningen 50 procent. Dessutom är Volvo 7900 S-Charge godkänd för alla bränsleblandningar av upp till 100 procent biobränsle, vilket sänker bussens koldioxidavtryck ytterligare.

Bäst på tillgänglighet

Bäst på tillgänglighet

Volvo 7900 S-Charge har bäst tillgänglighet av alla hybridbussar – och lika bra eller bättre än ledande dieselbussar. Det är inte konstigt att den rankas som nummer ett av operatörer och transportmyndigheter i storstäderna. Hittills har Volvo 40 hybridbusskunder i fler än 25 länder och tillsammans har de kört miljontals kilometer i kommersiell trafik.

driving performance vds

En revolution när det gäller körprestanda

Volvo Dynamic Steering (VDS) gör styrningen till en enkel match och minskar risken för skador på nacke, axlar och armar. Med VDS får dina förare en avsevärt mycket bättre och bekvämare arbetsplats, vilket i sin tur gör att du kan räkna med lägre sjukfrånvaro och sänkta rehabiliteringskostnader.

Volvo S-Charge on the road
Koldioxidavtryck i g/km för olika drivlinor för 12-metersbussar i genomsnittlig stadstrafik

Mot målet om utsläppsfri drift

Volvo 7900 S-Charge är självladdande och kan köras utan laddningsinfrastruktur. Detta innebär att den kan ersätta gas- och dieselbussar på alla linjer – omedelbart. Med Volvo Zone Management kan du definiera utsläppsfria zoner och säkerhetszoner som sänker fordonens miljöavtryck och minskar risken för olyckor ytterligare. Allt med hjälp av uppkopplade och automatiserade lösningar som hjälper dig på resan mot att bli en Zero City – en stad där utsläpp, buller, olyckor och trängsel är ett minne blott. Detta är en vision som vi vet att många städer delar, men som ännu inte riktigt är inom räckhåll. Därför erbjuder vi lösningar för alla delar av resan.

Utökad passagerarkapacitet

Utökad passagerarkapacitet

I S-Charge bussen Volvo 7900 har passagerarkapaciteten ökat till 154 passagerare. Med den högsta kapaciteten bland alla hybridbussar på marknaden tar vi bränsleeffektiva transporter och produktivitet till en helt ny nivå.

Funktioner

Den smartare drivlinan

Den smartare drivlinan

Drivlinan Volvo I-Sam har en elmotor på 110 kW, en Euro 6-dieselmotor på 5 liter och Volvos I-Shift-växellåda.

Eldörrar

Eldörrar

De eldrivna dörrarna är både snabbare och mer tillförlitliga, och minskar faktiskt bränsleförbrukningen med upp till 2 %.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

VDS ger enklare manövrering, särskilt i rondeller och kurvor. Enastående körkomfort och mindre slitage på förarens nacke och axlar.

Bra materialval

Bra materialval

Karosstrukturen och taket är tillverkade av aluminium som kan återvinnas till 90 %. Konceptet ger lägre vikt och sänker både bränsleförbrukningen och avgasutsläppen.

Utökad kapacitet

Utökad kapacitet

Volvo 7900 S-Charge finns även som ledbuss med en imponerande kapacitet på hela 154 passagerare.

Framtidssäkrad

Framtidssäkrad

Våra S-Charge bussar är en del av Volvos helhetssyn på hållbara transportlösningar. I samarbete med städer runt om i världen är vi med och utformar framtidens kollektivtrafiklösningar.

NEWS & STORIES

  

Related News

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...

Volvo testar elbussar i krävande klimat

I sommar börjar Volvos elbussar rulla i norska Bodö, och blir därmed de första som sätts i trafik norr om polcirkeln. Samtidigt testar Volvo också eldrivna bussar för varma förhållanden, med utmanande tester i bland annat Spanien och Mexiko. ...

Volvo Buses

How can we help you?

Kontakta oss