Volvo 8900 är idealisk för såväl intercity- som pendlingstrafik. Den finns i flera utföranden, är oerhört mångsidig – och den sänker driftkostnaderna. Vår Euro 6-motor har enastående prestanda och köregenskaper – och dessutom låg bränsleförbrukning. Det är en investering som står för maximal tillgänglighet, tillförlitlighet och säkerhet.

Bränsleeffektivitet och sänkta driftkostnader

Euro 6-motorn på 8 liter som sitter i Volvo 8900 uppvisar bränsleeffektivitet i världsklass, precis som sin föregångare på 7 liter. Dessutom har vi ett brett utbud av tjänster som minskar bränsleförbrukningen ytterligare.

Mångsidighet

Volvo 8900 finns i många olika varianter för många olika användningsområden och hjälper dig att maximera din produktivitet. Välj mellan lågentré- och normalgolvsbuss. Båda varianterna finns i 2- och 3-axelsutförande.

Förbättrad förarmiljö

Den nya förarmiljön är en av de bästa på marknaden, med förstklassig ergonomi och helt nya möjligheter till individuella inställningar. Volvo Dynamic Steering finns som tillval för modeller med normalgolv. Dessutom får du alltid Volvos berömda säkerhet, inbyggt från första början.

Gör dina passagerare nöjda och glada

Det ska vara ett nöje att åka buss och det är det i en Volvo 8900. Varje dag, året runt. För pendlare är det mycket viktigt med komfort och avkoppling under resan – en modern buss med ergonomiska och bekväma säten ger dem just detta.

Volvo 8900

Funktioner

Renodlad kraft

Renodlad kraft

Euro 6-motorn på 8 liter har upp till 350 hk och sänker bränslekostnaderna med upp till 10 %, med bibehållen kraft och flexibilitet.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

Alla modeller med normalgolv kan utrustas med Volvo Dynamic Steering, som gör körningen mjukare och bussen mer lättmanövrerad.

Förarens buss

Förarens buss

Med justerbar ratt och stol är det enkelt för alla förare att hitta en bekväm körställning.

Bra materialval

Bra materialval

Karosstrukturen och taket är tillverkade av aluminium som kan återvinnas till 90 %. Konceptet ger lägre vikt och sänker både bränsleförbrukningen och avgasutsläppen.

Delar av högsta kvalitet

Delar av högsta kvalitet

Volvo 8900 har till 70 % samma komponenter som Volvo 7900. Det ger minskade reservdels- och logistikkostnader.

Högsta tillgänglighet

Högsta tillgänglighet

Med ett serviceavtal håller vi din Volvo 8900 i skick som ny under många år.

Volvo 8900

VOLVO DYNAMIC STEERING

Den ultimata körupplevelsen

Se filmen

LADDA NER

För mer information

Ladda ned broschyren och läs mer om Volvo 8900.

Tjänster

Uppkoppling ökar produktiviteten

Uppkoppling ökar produktiviteten

Den uppkopplade tekniken har verkligen revolutionerat produktiviteten i branschen. Med uppkopplade fordon och förare kan du övervaka och följa din bussflotta i realtid om det skulle behövas. Koppla upp dig och ta produktiviteten till helt nya nivåer.

Uppkoppling ökar produktiviteten
Säkra bussens tillgänglighet

Säkra bussens tillgänglighet

När du tecknar ett Volvo Serviceavtal tar vi hand om dina fordon till en fast kostnad och med minsta möjliga administration. Du får alltid Volvo Originaldelar som monteras av erfarna Volvotekniker.

Säkra bussens tillgänglighet
Hantera dina zoner

Hantera dina zoner

Volvos zonhantering är en utveckling av geofencingtekniken. Med den här tekniken kan du inte bara följa ett fordon och registrera när det passerar en gräns, utan även ändra parametrar ombord på fordonet och styra hur det körs i en zon.

Hantera dina zoner

Övriga produkter

Volvo 7900 Electric
Volvo 7900 Electric

För streetsmarta städer.

Volvo 7900 S-Charge
Volvo 7900 S-Charge

Volvo Bussar presenterar nu det senaste tillskottet i vårt program för e-mobilitet.

Volvo 9700
Volvo 9700

För alla dina resor.

Nyheter

Volvo erbjuder elbussar med energilöfte – en affärslösning för minskad miljöpåverkan och ökad tillgänglighet

Elbussar utgör fortsatt en allt större del av kollektivtrafiken i våra städer. För att förbättra tillgänglighet och driftsäkerhet erbjuder Volvo Bussar ett energilöfte som en ny affärslösning. Den innebär att Volvo Bussar garanterar kapacitet för ...

Schweiz huvudstad fortsätter elektrifieringen av kollektivtrafiken – Volvo Bussar får order på 36 hybridbussar

Kollektivtrafikoperatören BERNMOBIL har valt Volvo Bussar som leverantör av fullhybridbussar. Ordern på 36 Volvo 7900 S-Charge är den största i sitt slag för Volvo Bussar i Schweiz. De självladdande bussarna kommer att levereras mellan januari ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss