Volvo B8R-serien är själva kärnan i vårt erbjudande till anspråksfulla kunder med överlägsen funktionalitet, passagerarkomfort och produktivitet under hela livscykeln. Tillförlitlig och bränsleeffektiv, oavsett om den körs i städer eller förorter, på landsvägar eller motorvägar. Det är Volvo B8R-serien.

Mångsidighet

Volvo B8R-serien är idealisk för all typ av trafik från stadsmiljö till långfärd. 2- eller 3-axlad, lågt insteg eller normalgolv, ZF-automatväxellåda eller Volvos unika I-Shift-låda? Ditt val och din perfekta buss.

Världsledande bränsleeffektivitet

Den kraftfulla Euro 6-motorn på 8 liter som sitter i Volvo 8900 ger bränsleeffektivitet i världsklass, precis som sin föregångare på 7 liter. Dessutom har vi ett brett utbud av tjänster som minskar bränsleförbrukningen ytterligare.

Ännu bättre förarmiljö

Förarmiljön är en av de bästa på marknaden med förstklassig ergonomi, Volvos genomtänkta instrumentpanel och många möjligheter till individuella inställningar. Ute på vägen uppskattar förarna drivlinans elasticitet och bussens stabila och förutsägbara beteende.

Nöjda kunder på vägen

Det ska vara ett nöje att åka buss och det är det med Volvo B8R. Varje dag, året runt. För pendlare är det viktigt att resan är avkopplande. Detta säkerställer Volvos välbalanserade chassi. Den höga tillförlitligheten gör att du kan behålla ditt rykte som ett punktligt företag.

Volvo B8R

Funktioner

Mångsidighet

Mångsidighet

B8R kan bli exakt den buss du vill ha. Välj en längd på upp till 14,9 meter och en modell med lågt insteg eller en med normalgolv.

Högsta tillgänglighet

Högsta tillgänglighet

När du tecknar ett Serviceavtal håller vi din Volvo B8R i skick som ny under många år framöver.

Renodlad kraft

Renodlad kraft

Euro 6-motorn på 8 liter och 350 hk hjälper dig att sänka bränslekostnaderna med upp till 10 procent.

Volvo Dynamic Steering

VOLVO DYNAMIC STEERING

Den ultimata körupplevelsen

Se filmen

LADDA NER

För mer information

Ladda ned broschyren och läs mer om Volvo B8R.
Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss

TJÄNSTER

Förarens prestationer

Förarens prestationer

Ingen buss är bättre än sin förare. Körprestandan har en direkt inverkan på affärskritiska faktorer som bränsleekonomi, servicekostnader och passagerarnöjdhet.

Förarens prestationer
Hantera dina zoner

Hantera dina zoner

Volvos zonhantering är en utveckling av geofencingtekniken. Med den här tekniken kan du inte bara följa ett fordon och registrera när det passerar en gräns, utan även ändra parametrar ombord på fordonet och styra hur det körs i en zon.

Hantera dina zoner
Säkerhetszoner

Säkerhetszoner

Den bästa allmänna säkerhetsåtgärden är att köra försiktigt. Du kan hjälpa din förare att följa lokala regler genom att definiera zoner med en fast maxhastighet. När fordonet befinner sig i en sådan zon kan det helt enkelt inte köras snabbare än den förinställda hastighetsnivån.

Säkerhetszoner

Övriga produkter

Volvo 7900 S-Charge
Volvo 7900 S-Charge

Volvo Bussar presenterar nu det senaste tillskottet i vårt program för e-mobilitet.

Volvo 8900
Volvo 8900

Din hårt arbetande partner.

Volvo 9700
Volvo 9700

För alla dina resor.

Nyheter

Århus utökar sin elektriska bussflotta med stöd från Volvo Bussar

Volvo Bussar fortsätter att elektrifiera kollektivtrafiken i europeiska städer. Med 29 nya Volvo 7900 Electric Articulated, har Århus i Danmark tagit ytterligare ett viktigt steg mot målet med helt koldioxidneutrala stadsbussar.

...

Volvo testar elbussar i krävande klimat

I sommar börjar Volvos elbussar rulla i norska Bodö, och blir därmed de första som sätts i trafik norr om polcirkeln. Samtidigt testar Volvo också eldrivna bussar för varma förhållanden, med utmanande tester i bland annat Spanien och Mexiko. ...