Dummy

Utforska Volvo 9700 dubbeldäckare

Du ser det direkt. Volvo 9700 DD är speciell. Den är stor, den är djärv och så mycket Volvo. Den kan specificeras för en förstklassig långfärds- och charterupplevelse eller för effektiv linjetrafik. Dina passagerare kommer att älska den. För att inte tala om dina förare.

Förare

Designad för föraren

Förarmiljön i Volvo 9700 DD är troligen den bästa förarplatsen som finns i en dubbeldäckare. Ergonomisk, fokuserad och bekväm på en upphöjd plattform med förbättrad säkerhet och sikt. Den fjädrade stolen kan ställas in precis så som föraren vill ha den för att sitta perfekt. Instrumenten är lätta att läsa av på den lätt buktade instrumentpanelen och alla reglage är inom bekvämt räckhåll. Dessutom kan du välja till backkameror i stället för ytterbackspeglar. Och för ännu högre säkerhet och bekvämlighet kan Volvo 9700 DD även utrustas med ett 360° kamerasystem runtom fordonet för att upptäcka dolda hörn och ett döda vinkel-system som varnar föraren för fotgängare, cyklister och motorcyklister som befinner sig i döda vinkeln.

Välkommen ombord

Stig in genom de två breda dörrarna och kom in i en rymlig och bekväm interiör. Nedre plan är ett väldimensionerat passagerarutrymme med upp till 25 platser. Och naturligtvis med möjlighet att skapa plats för rullstol. I huvudhöjd finns det rymliga bagagehyllor för personliga tillhörigheter och användarvänliga serviceset. Du kan välja mellan olika toalettalternativ och anpassa kökslösningen efter behov, till exempel med kylskåp, kaffebryggare och mikrovågsugn.

Kliv in i komforten

Två bekväma trappor direkt innanför dörrarna underlättar passagerarflödet och tar dig upp till övre plan. Där uppe möts du av en ljus och avkopplande miljö. Takfönstret som sträcker sig hela vägen (tillval) förstärker den luftiga känslan. Dina passagerare sitter bekvämt i Volvotypiska turistbusstolar – marknadens bekvämaste enligt många kunder. Det finns gott om förvaringshyllor och användarvänliga serviceset. Och du kan välja till USB- och 230 V-uttag för möjlighet att ladda mobiltelefoner och datorer.

Takfönster eller panoramavyUpptäck Volvo 9700 DD genom en 360 graders virtuell rundtur.

Starta en virtuell rundtur i 360 grader.
Klimat och underhållning av högsta klass

Klimat och underhållning av högsta klass

Ett perfekt inneklimat och flexibla infotainmentsystem garanterar en behaglig reseupplevelse i Volvo 9700 DD. Den kraftfulla klimatanläggningen klarar de mest extrema väderförhållanden, från iskalla nordiska vintrar till heta medelhavssomrar. Infotainmentsystemet kan anpassas för att uppfylla dina specifika krav. Oavsett vad du väljer får utrustningen alltid en användarvänlig placering och layout som gör den lätt att använda för förare och reseledare.

 Bagageutrymme

Bagagekapacitet för alla behov

Förvaringsutrymmena i Volvo 9700 DD är maxade. Förutom hyllorna i huvudhöjd på båda planen finns det ett optimerat utrymme under den främre trappan. För mer skrymmande saker har Volvo 9700 DD ett bagageutrymme med kapacitet på upp till 8 m³. Stora topphängda luckor en stor sidohängd dörr med praktiska steg underlättar i- och urlastning.

I Volvos säkerhet

Att åka i en turistbuss från Volvo är förmodligen det säkraste sättet att ta sig fram på vägen. De aktiva systemen hjälper till att undvika farliga situationer. Och de passiva säkerhetsfunktionerna minimerar skadeeffekten vid en eventuell olycka. Precis som i alla Volvofordon är säkerheten inbyggd. Den är en hörnsten som finns i vår historia och i vår strategi för framtiden.

Dummy

Körfältsassistans

Håller koll på vägmarkeringarna och varnar föraren om det finns risk för att bussen oavsiktligt hamnar utanför en körfältsmarkering.

Körfältsassistans
Dummy

Uppmärksamhetsassistans (DAS)

Säkerheten börjar med föraren. Den nya uppmärksamhetsassistansen känner av om du är distraherad eller sömnig och avger en signal om att det är dags att ta en paus.

Uppmärksamhetsassistans (DAS)
Dummy

En säker förarplats

I Volvo 9700 DD sitter dessutom föraren på en upphöjd plattform en bit från bussens front. En position som ger bättre sikt och högre säkerhet för föraren.

Närbild strålastare

Volvokvalitet in i minsta detalj

Volvo 9700 DD är stor, djärv och bara så mycket Volvo. De V-formade lyktorna, den unika sidolinjen och den dynamiska och aerodynamiska designen talar om att den här bussen är både fantastisk att köra och fantastisk att åka i. Med de tydliga designdetaljerna från våra premiumbussar, både fram och bak, och med linjer som vittnar om komfort och säkerhet går det inte att ta miste på att Volvo 9700 DD hör till familjen.

Motor

Volvokraft från HVO och biodiesel

Som förare kommer du att uppskatta den kraftfulla 11-liters Volvomotorn med 460 hk och ett massivt vridmoment på 2 200 Nm som garanterar dig en bekväm och avslappnad körning. Den är mycket bränsleeffektiv och godkänd för både HVO-bränsle och B100-biodiesel (RME) för en fossilfri drift. Drivlinan är också utrustad med vår legendariska I-Shift-växellåda, som kombinerar smidiga och exakta växlingar med hög snitthastighet och enastående körbarhet.

 Bagageutrymme

Expressbuss med maximal komfort

Volvo 9700 DD finns också i en version speciellt optimerad för expressbusstrafik. Den är 4,25 meter hög, vilket ger en takhöjd på hela 190 cm på övervåningen. Det gör att du kan erbjuda upp till 96 passagerare en enastående bekväm och trygg resa med Volvos säkerhet och kvalitet. Självklart är layouten flexibel, och även i denna version kan du beställa den konfiguration av sittplatser, kök, toalett eller rullstolsplats som bäst passar din verksamhet.

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss