Dummy

Utforska nya Volvo 9700 DD

Du ser direkt att vår nya dubbeldäckare är något alldeles extra. Imponerande i storlek och med typiska kännetecken för Volvos design. Volvo 9700 DD kommer verkligen att synas ute på vägarna. Och dina passagerare kommer att älska den.

Föraren i fokus

Föraren i fokus

Förarplatsen i Volvo 9700 DD är något extra för att vara i en dubbeldäckare. Upphöjd på sin plattform ger den både extra säkerhet och bättre sikt. Det luftfjädrade förarsätet har inställningsmöjligheter så att alla förare – långa eller korta – kan hitta rätt arbetsställning. Instrumentpanelen är logisk och tydlig och alla reglage sitter precis där de ska. Och dessutom kan du utrusta din Volvo 9700 DD med alla Volvos system för förarassistans.

Välkommen ombord

Välkommen ombord

Breda välkomnande dörrar leder dig in i en rymlig och behaglig interiör. På den nedre våningen kommer du in i en väldimensionerad kabin med 17 säten, givetvis med möjlighet att skapa en rullstolsplats. Upp till övervåningen kommer du via en av de två bekväma trapporna som finns direkt innanför dörrarna, och där möter du en ljus och avkopplande miljö. Du kan få din Volvo 9700 DD med rejäla bagagehyllor på båda våningarna, och lite mer skrymmande föremål stuvas enkelt in i det 7 kubikmeter stora bagagerummet.

Enkelt och bekvämt

Enkelt och bekvämt

Volvo 9700 DD är den perfekta intercitybussen när kraven på kapacitet är höga. Den gör det också enkelt för dina passagerare att stiga ombord och ta plats; med hela 96 säten är passagerarflödet en viktig faktor, både för effektiviteten och för reseupplevelsen. Väl ombord kan dina kunder ta plats i bekväma Volvosäten av samma slag som i Volvos turistbussar. Fällbara och med arm- och fotstöd (de senare är tillval). Du kan välja bagagehyllor på båda våningarna, liksom USB och 230V-uttag för laddning av mobiler och datorer.

Ren kraft

Ren kraft

Volvos D11-motor levererar 460 hk och hela 2200 Nm vridmoment. Mycket bränslesnål och dessutom är den certifierad för HVO vilket ger möjlighet att köra din nya dubbeldäckare helt fossilfritt.

En stabil plattform

En stabil plattform

Volvo 9700 DD är baserad på det välbeprövade chassiet B11R. Det gör att en stor del av komponenterna ombord är desamma som för övriga Volvomodeller, vilket gör att underhåll och reservdelslogistik förenklas.

All plats du behöver

All plats du behöver

Om dina passagerare behöver mer plats än vad bagagehyllorna ger så har Volvo 9700 DD ett bagagerum på hela 7 m3. Och den sidohängda dörren gör i- och urlastning väsentligt bekvämare än med traditionella luckor.

design

Modern, attraktiv design

Det är ingen tvekan om att vår nya dubbeldäckare är en Volvo. De typiska V-formade strålkastarna, den unika sidolinjen och ett kraftfullt helhetsintryck gör att den verkligen skiljer sig från mängden. Och det är lika tydligt att den är en del av Volvofamiljen. Både fram- och baktill finns de typiska dragen från våra senaste turistbussar, linjer som utstrålar den säkerhet och komfort som Volvo 9700 DD levererar.

Karosserad av Carrus Delta

Karosserad av Carrus Delta

Volvo 9700 DD har en helt ny inre struktur som integrerats med det beprövade chassiet. Carrus Delta, långvarig samarbetspartner till Volvo, har framgångsrikt kombinerat stabilitet och styrka med låg vikt och mycket låg tyngdpunkt, delvis tack vare en helt ny takkonstruktion. Resultatet är en dubbeldäckare med hög komfort, enastående körkänsla och en absolut helgjuten Volvokänsla.

 Hur kan vi hjälpa dig?

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss