Utforska Volvo 9900

Passagerarna förväntar sig en förstklassig upplevelse och nya Volvo 9900 kommer definitivt att leva upp till deras förväntningar. Den eleganta interiören med omsorgsfullt utvalda material, snygg inredning och förstklassiga stolar med maximal komfort skapar en lyxig atmosfär. Bussen finns i tre olika längder: 12,4; 13,1 eller 14 meter. Låt Volvo 9900 bli det nya flaggskeppet i din bussflotta.

Färglägg din buss

Du kan få din Volvobuss i nästan vilken färg som helst. Använd färgprogrammet nedan för inspiration.

En buss för den ultimata resan

Kraftfullt uttryck och utmärkande personlighet. Redan vid första mötet med Volvo 9900 känner man att den här bussen är speciell. Elegansen och de attraktiva detaljerna fångar uppmärksamheten. Den unika fönsterlinjen och rutornas utformning understryker det lyxiga intrycket. En rundad front ger turistbussen ett vänligt men ändå förtroendeingivande utseende, där bussens eleganta exteriör kombineras med fantastisk aerodynamik. Dessutom utstrålar Volvos karakteristiska V-formade strålkastare en mycket stark identitet redan på avstånd.

Passagerarnas förstahandsval

Det här är bussen för även de mest krävande passagerarna. De sitter bekvämt, omgivna av omsorgsfullt utvalda material, elegant inredning och en harmonisk färgskala. Volvo 9900 erbjuder fantastiskt bra sikt tack vare den sluttande fönsterlinjen och det lutande biogolvet. Ett perfekt inomhusklimat och ett allsidigt, förstklassigt infotainmentsystem gör den här turistbussen till det självklara förstahandsvalet för dina passagerare.

En ny design – mycket mer än bara styling

En ny design – mycket mer än bara styling

Designen bakom Volvo 9900 vill förmedla den komfort och lyx som passagerarna kan förvänta sig. Men bakom det eleganta utseendet finns en konstruktion som ger förbättrad aerodynamik, bättre stabilitet vid höga hastigheter och en ny frontuppbyggnad som ökar säkerheten ytterligare. Samtidigt är bagageutrymmena större än någonsin. Allt för att optimera din verksamhet.

Enastående passagerarkomfort

Enastående passagerarkomfort

Passagerarna välkomnas av en inbjudande och rymlig interiör. Sofistikerad belysning bidrar till den lyxiga känslan. Sätena i Volvo 9900 är bekvämare än någonsin. Tack vare den ergonomiska designen och ett brett urval av justeringsmöjligheter kan alla passagerare hitta den perfekta sittställningen. Förvaringsutrymmet under taket, som döljs av praktiska luckor, har en elegant finish som förhöjer känslan av lyx i interiören.

Överlägsen förarergonomi

Överlägsen förarergonomi

Du kommer att märka skillnaden direkt när du sätter dig i det nya förarutrymmet: De rena linjerna som buktar sig mjukt runtomkring dig och bidrar till en ergonomisk arbetsmiljö. En harmonisk, funktionell design där allt finns inom nära räckhåll. Lägg sedan till den eleganta inredningen, ratten i läder och den perfekt fjädrade förarstolen så får du en helt igenom förstklassig upplevelse. Alltid med stöd av våra nyaste system för förarstöd, till exempel den nya uppmärksamhetsassistansen och det välkända Volvo Dynamic Steering.

Prestanda

Volvo 9900 finns tillgänglig med motorer upp till 460 hk. Den legendariska I-shift-växellådan överför effektivt motorns kraft till vägen och ger en perfekt kombination av mjuk gång och hög snitthastighet. Du får även klassledande väghållning och vägkänsla.

Aerodynamik

Aerodynamik

Volvo 9900 erbjuder utmärkt aerodynamik. Trots att bussen är både högre och längre än sin föregångare är bränsleförbrukningen densamma.

Läs mer om design
Köregenskaper

Köregenskaper

Volvo har alltid varit förarnas favorit: kraftfulla motorer, mjuka växlingar och överlägsna köregenskaper med Volvo Dynamic Steering. Nya Volvo 9900 ger en förstklassig körupplevelse.

Läs mer om köregenskaper
Bränsleeffektivitet

Bränsleeffektivitet

Den effektiva Volvomotorn, den tolvstegade I-Shift-växellådan och den fantastiska aerodynamiken sparar bränsle från dag ett. Lägg sedan till våra bränslebesparande tjänster …

Läs mer om bränsleeffektivitet

Säkerhet

Att åka i en turistbuss från Volvo är förmodligen det säkraste sättet att förflytta sig på vägen. De aktiva systemen hjälper till att undvika farliga situationer, och de beskyddande säkerhetsfunktionerna minimerar de skadliga effekterna i händelse av olyckor. Inbyggd Volvosäkerhet redan från början.

Säkerhetszoner

Säkerhetszoner

Med säkerhetszoner kan du ställa in en maxhastighet för ett visst område. När bussen kör in i zonen varnas föraren och hastigheten begränsas. Detta är idealiskt i stadskärnor eller på farliga motorvägssträckningar.

 

Uppmärksamhetsassistans

Uppmärksamhetsassistans

Säkerhet börjar med föraren. Den nya uppmärksamhetsassistansen känner av om du är distraherad eller sömnig och ger en signal om att det är dags för en paus.

Ny frontkonstruktion

Ny frontkonstruktion

Den nya frontkonstruktionen har förbättrats ytterligare jämfört med den förra generationen. Den ger ett avsevärt mycket bättre skydd mot många olika typer av frontalkrockar och kan absorbera mer energi.

Utforska Volvo 9900
Infotainment

Infotainment

Volvo 9900 erbjuder en rad olika möjligheter att göra resan ännu mer behaglig för passagerarna. Alla infotainmentenheter är optimalt placerade och är mycket användarvänliga, vilket gör att de är enkla att använda för både föraren och guiden. Ljus- och videokällor, individuellt tillgängligt innehåll och förstklassig bildkvalitet. Bluetooth-åtkomst för strömning av media och telefoni. Stöd för DAB+, mini SD-Ram-läsare och USB-port för strömning av ljud och bild samt en AUX-IN för audioingång.

Utrustningspaket

Utrustningspaket

Gör din Volvobuss ännu mer personlig genom att lägga till funktioner och tjänster som verkligen gör skillnad. Utforska våra värdeskapande paket här.

Utrustningspaket