Skandinavisk design

Skandinavisk design

Hemligheten bakom den nya Volvo 9000-seriens distinkta utseende och inneboende funktionalitet är en helhetsinriktad designfilosofi. En vidareutveckling av våra starka skandinaviska designtraditioner och med utgångspunkt i Volvos kärnvärden säkerhet, omsorg om miljön och kvalitet.

Design som kvalitetsstämpel

Design som kvalitetsstämpel

– Jag hade tre tydliga mål med utformningen av den nya Volvo 9000-serien. Jag ville uppnå en utvändig design som förmedlar tydlig Volvoidentitet i kombination med bränsleeffektivitet. Förarmiljön skulle utstråla kvalitet och fokus skulle ligga på förarkontroll. Dessutom ville jag skapa en verkligt bekväm och förstklassig interiör, där passagerarna känner sig avslappnade och trygga och bara kan njuta av åkturen. Vi är mycket stolta över slutresultatet, säger Dan Frykholm, Designansvarig på Volvo Bussar AB.

Skandinavisk design
Volvos V-formade lampor

Volvos V-formade lampor

Fordonen i Volvo 9000-serien har kraftfulla strålkastare med integrerade, V-formade varselljus som är typiska för Volvo. En stark identitetsbärare.

Vänligt och kompetent

Vänligt och kompetent

Emblemområdet, de V-formade lamporna och stötfångaren ger ett vänligt och kompetent intryck.

Aerodynamik och sänkt bränsleförbrukning

Aerodynamik

Den rundade fronten, sidornas rena linjer och de markanta hörnen baktill bidrar till utmärkt aerodynamik och sänkt bränsleförbrukning.

Förarplats

Förarplats

Volvos produkter är kända för att ha en ekonomi i världsklass, och nya Volvo 9000 bygger vidare på detta arv. I den nya förarmiljön ligger fokus på förarkontroll och komfort. Designen är lugn och stilla med flytande linjer och intuitiv placering av reglagen. Instrumenten är lätta att överblicka och allt finns inom nära räckhåll.

Den nya Volvo 9000-serien

Den nya Volvo 9000-serien

Komfort, säkerhet, körbarhet och produktivitet är hörnstenarna i Volvos nya turistbusserbjudande.

Utforska Volvo 9000-serien