Välkänd bränsleeffektivitet från Volvo | Volvo Bussar

Fokus på bränsleeffektivitet

Bränslet är i de flesta fall den enskilt största kostnaden i ett turistbussföretag. Varje insparad liter märks i ekonomin. Bränslebesparingar betyder dessutom lägre utsläpp, så fördelen är dubbel. Volvos produkter är bränsleeffektiva och vårt omfattande program av tjänster och funktioner kan ge dig stora förbättringar.

I-See

I-See

En värdefull funktion som kan sänka bränsleförbrukningen med upp till 2,5 %. Den memorerar topografin på en rutt, optimerar acceleration, växlingar och inbromsning vid körning med konstantfarthållare.

Dynamisk sänkning av chassiet

Dynamisk sänkning av chassiet

Vid körning i över 80 km/h med konstantfarthållare sänks bussen med 20 mm, vilket gör att luftmotståndet och därmed bränsleförbrukningen minskar.

Volvo Connect

Volvo Connect

Via Volvo Connect har du tillgång till våra uppkopplade tjänster. I vår kostnadsfria Volvo Connect-app får du överskådliga veckorapporter för alla dina nya bussar.

Bussrapporter

Bussrapporter

Med uppkopplade bussar kan du öka lönsamheten på flera olika sätt. Våra Fleet Management-rapporter håller koll på fordons- och kördata samt hjälper dig att identifiera faktorer som gör att bränsleförbrukningen blir onödigt hög. Om du använder rapporterna som utgångspunkt för nya åtgärder kan du uppnå bränslebesparingar på 10 % eller mer. Innehållet i rapporterna kan skräddarsys efter dina behov, och rapporterna kan utformas och skickas för varje enskild buss, förare, grupp eller bussflotta.

Förarutbildning

Förarutbildning

Volvo erbjuder avancerad förarutbildning, vilket är mycket användbart även för förare som redan är skickliga och erfarna. När du väljer effektivitetspaketet ingår kursen Bränsleeffektiv körning, som hjälper dig och dina förare att utnyttja den fulla potentialen hos den nya bussen. Förare som gått utbildningen förbrukar inte bara mindre bränsle utan orsakar också mindre slitage och ger passagerarna en bekvämare resa.

Ladda ned faktabladet Förarutbildning
Den nya Volvo 9000-serien

Den nya Volvo 9000-serien

Komfort, säkerhet, körbarhet och produktivitet är hörnstenarna i Volvos nya turistbusserbjudande.

Utforska Volvo 9000-serien