Hög prestanda rakt igenom

Hög prestanda, hög komfort

Med en Volvobuss handlar prestanda om mycket mer än bara motorkraft. Prestandanivån har direkt inverkan på passagerarkomfort, körstil och den generella reseupplevelsen. Motorns effektiva kraftöverföring och det breda vridmomentområdet, den tolvstegade I-Shift-växellådan och Volvo Dynamic Steering ger högre åkkomfort, trots en högre snitthastighet. I slutändan är det ju passagerarnas nöjdhet och affärsresultatet som är de viktigaste måttstockarna för en buss prestanda.

Förarens prestationer

Allt börjar med föraren. Passagerarkomforten, säkerheten, bränsleförbrukningen och sist men inte minst bussens livscykelkostnader. Allt detta är beroende av förarens kompetens och kunskaper. Här kan Volvo bidra på olika sätt. Det gör vi genom att konstruera drivlinan och förarmiljön på ett sätt som ger full kontroll över fordonet – utan att för den skull ge avkall på komforten. Dessutom erbjuder vi avancerad förarutbildning samt telematikbaserad uppföljning och direkt feedback, vilket gör att föraren kan fortsätta utvecklas.

Motor i rätt storlek

Motor i rätt storlek

Volvos motorteknik innebär mer kraft och lägre vikt. I Volvo D11K kombineras 460 hk med ett massivt vridmoment och enastående bränsleeffektivitet.

I-Shift-växellåda

I-Shift-växellåda

Vår legendariska växellåda kombinerar mjuka och precisa växlingar med hög genomsnittshastighet och fantastiska köregenskaper.

I‑Coaching

I‑Coaching

I-Coaching är en enhet i instrumentpanelen som ger föraren direkt feedback på körprestandan. Enkelt och effektivt.

VDS-film
Fordonsuppbyggnad

Fordonsuppbyggnad

Volvos nya busserie har en ny modern design, vilket innefattar ett tak med sandwichkonstruktion. Taket är över 250 kg lättare än förut, vilket ger en större nyttolast och lägre tyngdpunkt. Resultatet är större stabilitet på vägen – och en bekvämare resa för passagerarna.

Den nya Volvo 9000-serien

Den nya Volvo 9000-serien

Komfort, säkerhet, körbarhet och produktivitet är hörnstenarna i Volvos nya turistbusserbjudande.

Utforska Volvo 9000-serien