Känn dig trygg med Volvo Säkerhet

Känn dig trygg med Volvo Säkerhet

Volvo sätter alltid säkerheten först. Den finns i våra gener. Med nya Volvo 9000 tar vi säkerhetstänket ytterligare ett steg.

Skapa egna säkerhetszoner

Skapa egna säkerhetszoner

Med Volvos unika säkerhetszoner kan du förbättra den övergripande säkerheten för förare, passagerare och andra trafikanter. Tjänsten ger möjlighet att definiera geografiska områden eller vägar och ställa in en maxhastighet för bussen. När föraren sedan kör in i denna zon visas ett meddelande på instrumentpanelen och bussen anpassar sig automatiskt till den förinställda maxhastigheten. Detta är användbart exempelvis i stadskärnor, vid stationer, i depåer eller på farliga motorvägssträckningar.

Avancerat förarstöd

Avancerat förarstöd

Optimal säkerhet finns integrerat i varje aspekt av den nya Volvo 9000-serien. Avancerade förarstödssystem hjälper föraren att förhindra olyckor. Det unika systemet Volvo Dynamic Steering (VDS) ökar stabiliteten i högre hastigheter. Nya Uppmärksamhetsassistans känner av om du är distraherad och utfärdar då ett meddelande om det är dags för en paus. Och coachningszonerna hjälper till att förbättra förarens prestationer och säkerhet.

Uppmärksamhetsassistans

Uppmärksamhetsassistans

Intelligent system som registrerar förarbeteendet. Om systemet identifierar förartrötthet varnas föraren via en ljudsignal och ett meddelande i displayen.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

Det unika Volvo Dynamic Steering (VDS) ökar stabiliteten vid högre hastigheter och minskar slitaget på förarens nacke och axlar.

Kollisionsvarning med nödbromsning

Kollisionsvarning med nödbromsning

Registrerar framförvarande fordon och varnar föraren om det finns risk för en kollision. Fordonet bromsas automatiskt om varningen ignoreras.

Körfältsassistans

Körfältsassistans

Håller koll på vägmarkeringarna och varnar föraren om det finns risk för att bussen oavsiktligt hamnar utanför en körfältsmarkering.

I‑Coaching

I‑Coaching

Ger omedelbar feedback i displayen som hjälper föraren att förbättra säkerheten, driftekonomin och åkkomforten.

Coachningszoner

Coachningszoner

Förstärker fördelarna med I-Coaching genom att ange gränser för de tillåtna parametrarna i geografiska zoner, exempelvis i fråga om hastighet.

Aktiv farthållare

Aktiv farthållare

Upptäcker långsammare fordon framför och anpassar hastigheten så att ett säkerhetsavstånd upprätthålls.

Enastående sikt

Enastående sikt

Den nya förarmiljön erbjuder mycket god sikt. En glaspanel i framdörren gör det möjligt att se fotgängare, cyklar och motorcyklar som befinner sig på sidan av bussen.

Volvo Alkolås

Volvo Alkolås

Förarna måste göra ett utandningsprov för att kunna starta motorn. Systemet förhindrar rattonykterhet genom att låsa motorn om utandningsprovet överskrider gränsvärdet.

Säkerhetsfilm

Enastående skyddssystem

Volvo leder utvecklingen av fordonsstrukturer, interiörer och säkerhetsfunktioner som ger högsta tänkbara skydd och minsta möjliga skador vid olyckor. Volvos nya 9000-serie har en förstärkt frontstruktur som ger föraren och guiden en högre passiv säkerhet.

Frontalkrockskydd

Frontalkrockskydd

I händelse av en kollision ger den nya konstruktionen och förstärkningen av ramen framtill ett avsevärt högre skydd mot många olika typer av frontalkrockar och kan absorbera mer energi.

Knäskydd

Knäskydd

De energiabsorberande panelerna bakom instrumentpanelen minskar risken för att föraren skadar knäna och benen vid en frontalkrock.

Främre underkörningsskydd

Främre underkörningsskydd

I händelse av en frontalkrock med en personbil ger den unika konstruktionen ökat skydd för personbilens förare och passagerare.

Känn dig trygg med Volvo Säkerhet
Sitt säkert

Sitt säkert

Passagerarstolarna har deformationszoner. De har inga skarpa kanter och kan utrustas med tvåpunkts- eller trepunktssäkerhetsbälte.

Barnsäkerhet

Barnsäkerhet

Alla säten kan utrustas med integrerade bakåtvända barnstolar eller bälteskuddar för barn.

Backkamera

Backkamera

Minimerar risken för olyckor i samband med backning. Den nya lägre positionen förenklar rengöring och underhåll.

Den nya Volvo 9000-serien

Den nya Volvo 9000-serien

Komfort, säkerhet, körbarhet och produktivitet är hörnstenarna i Volvos nya turistbusserbjudande.

Utforska Volvo 9000-serien