Leveransen till Göteborg

Leveransen till Göteborg

Ett komplett system med 145 elbussar

I december 2020 levererade Volvo Bussar 145 elbussar till Göteborg. En komplett systemlösning inklusive laddinfrastruktur. Med de nya elbussarna, som består av Volvo 7900 Electric ledbussar, så hjälpte vi Göteborg att elektrifiera 35% av stadens bussflotta. Det kommer att minska C02-utsläppen i staden med 14 500 ton om året, och passagerarna kommer att njuta av tysta bussar på busshållplatserna 17 640 000 gånger om året. Det är ett stort steg mot att skapa en mer hållbar stad – en stad med nollutsläpp. Tänk vad Volvos elbussar skulle kunna göra för din stad.

Ett nytt uppvaknande

Ett nytt uppvaknande

Leverans av 145 tysta och rena elbussar till Göteborg

Se filmen

Leverans av ett komplett elbussystem

Att implementera ett komplett system med 145 elbussar och laddinfrastruktur är en komplex uppgift. Ruttlängder, frekvens, kapacitet och lokala regler och förordningar kräver olika e-mobilitetslösningarna i varje stad. Volvo har lång erfarenhet av simulering och implementering av elbussnät i en rad städer. Läs mer om hur vi elektrifierade 35% av stadsbussflottan i Göteborg.

Related News

750 bussförare gör sig redo att köra elektriskt

Förarnas körteknik har stor påverkan på energiförbrukningen på elektriska bussar. I Göteborg förbereder sig nu 750 förare för en av de största övergångarna till fossilfri stadsbusstrafik i norra Europa.

...

Så lyckades Göteborg med sin storsatning på elektriska bussar

Fler och fler städer runt om i Europa satsar på en fossilfri och hållbar kollektivtrafik. Med 145 Volvo Electric Articulated tar Göteborg steget till storskalig elektrifierad busstrafik i december. Målet är att all stadsbusstrafik i regionen ska ...