Förarutbildning

 

Förarutbildning

Den mänskliga produktivitetsfaktorn

Det finns många anledningar att investera i förarutbildning. All busstrafik kommer att vara beroende av engagerade, utbildade och professionella förare den dag då självkörande fordon har blivit en verklighet. Detta eftersom förarnas körstil är något som ger avtryck i både dina passagerarundersökningar och ditt resultat.

Bränsleeffektiv körning

Bränsleeffektiv körning

Analyser har upprepade gånger visat att fokuserade förarutbildningar sparar mycket bränsle. Det gäller inte bara direkt efter utbildningen – en femprocentig bränslebesparing är ett vanligt återkommande värde. Resultaten kan dessutom bli ännu mer bestående när du väljer till tjänsten I-Coaching för omedelbar och kontinuerlig feedback på körprestandan.

Kör med Volvosäkerhet

Kör med Volvosäkerhet

Dagens bussar har en mängd olika avancerade förarstödssystem. Det minskar dock inte behovet av körskicklighet. Dessa system är utformade för att hjälpa professionella förare att göra ett ännu bättre jobb. En förarutbildning ger även de mest erfarna förarna nya insikter och stöder deras förmåga att köra säkert, effektivt och bekvämt.

Bättre komfort

Bättre komfort

Föraren är lika viktig för kundernas upplevelse som bussens sittkomfort och utrustning i alla typer av bussverksamhet. En investering i förarutbildning och I-Coaching ökar andelen återkommande och nöjda passagerare.

Relaterade ämnen

Körprofil

Körprofil

Körstilen är en avgörande faktor när det gäller bränsleförbrukning och åkkomfort. Om du aktiverar tjänsten körprofil i Fleet Management så får du en fullständig uppföljning av praktiskt taget alla viktiga parametrar. Perfekt för analys och identifiering av förbättringsmöjligheter.

Läs om Fleet Management
Volvo I-Coaching – omedelbar feedback

Volvo I-Coaching – omedelbar feedback

Volvo I-Coaching är ett mycket direkt och effektivt verktyg för att förbättra förarnas prestationer. Omedelbar feedback angående viktiga körparametrar hjälper professionella förare att få en mjukare och mer effektiv körstil. En diskret skärm på instrumentpanelen varnar vid hård acceleration, bromsning och kurvtagning samt hastighetsöverträdelser, övervarvning och utdragen tomgångskörning.

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss