Volvo I-Coaching

 

Volvo I-Coaching

Förbättra dina förares prestationer

Volvo I-Coaching är en uppkopplad tjänst för konstant förbättring av förarnas prestationer. Omedelbar feedback angående viktiga körparametrar hjälper professionella förare att få en mjukare och mer effektiv körstil. En diskret skärm på instrumentpanelen varnar vid hård acceleration, bromsning och kurvtagning samt hastighetsöverträdelser, övervarvning och utdragen tomgångskörning.

Omedelbar feedback

Omedelbar feedback

Volvo I-Coaching är ett mycket direkt och effektivt verktyg för att förbättra förarnas prestationer. Omedelbar feedback angående viktiga körparametrar hjälper professionella förare att få en mer effektiv körstil. I-Coaching har visat sig ge bestående effekter på bränsleförbrukningen och passagerarkomforten.

SZCZĘDNOŚCI PALIWA

Smartare körning kan innebära en besparing på fem % i minskad bränsle förbrukning*

I-Coaching kan ge häpnadsväckande resultat, vilket följande kundexempel visar: en kund använde I-Coaching i kommersiell drift och anpassade körparametrarna efter sin verksamhet. Förarna utbildades i funktionen och hur de skulle reagera på varningarna. Efter en försöksperiod på sex månader hade bussföretaget uppnått fantastiska resultat i form av bränslebesparingar på över 5 % och körparametrar som vittnade om väsentligt högre åkkomfort.

*Data från en stor australiensisk bussoperatör.

Bränslebesparing

Bränslebesparing

Det är ett välkänt faktum att användningen av I-Coaching snabbt leder till en mer effektiv körstil. Rapporter har visat att I-Coaching ensamt kan ge en bränslebesparing på fem procent.

Mindre slitage

Mindre slitage

En mjukare körning minskar även risken för skador och onödigt slitage på fordonets bromsar, däck m.m. I-Coaching kan hjälpa dig att sänka underhållskostnaderna rejält.

Passagerarkomfort

Passagerarkomfort

Föraren är lika viktig för kundernas upplevelse som bussens bekvämlighet och utrustning. Lägger du till I-Coaching får du fler lojala och nöjda passagerare.

En del av Fleet Management

En del av Fleet Management

Volvos Fleet Management är en uppsättning uppkopplade tjänster som ger dig full kontroll över din verksamhet och bussflottans status. Att vidta åtgärder baserat på faktiska data kan sänka bränsleförbrukningen kraftigt och spara stora summor varje månad. Det blir en hel del pengar under bussflottans livslängd.

Coachningszoner

Coachningszoner

Volvo Coachningszoner är en tilläggstjänst till och en vidareutveckling av Volvo I-Coaching. Genom att definiera coachningszoner kan du finjustera feedbacken till förarna och ge dem extra hjälp vid körning längs krävande vägsträckor.

Läs mer

I-Coaching och coachningszoner – en beskrivning

De här tjänsterna har omedelbar effekt som varar. Hur fungerar det? Se filmen här.

I cooching

Nedladdningar

Vill du ha mer information? Använd länkarna för att ladda ned dokumenten.

Relaterade ämnen

Förarutbildning

Förarutbildning

Även de bästa förarna kan bli bättre. Undersökningar visar att förarutbildningar kan medföra bränslebesparingar på 5–7 procent på lång sikt. En mer medveten förarstil leder dessutom till minskat slitage och bekvämare åkturer för dina passagerare.

Läs mer
Körprofil

Körprofil

Körstilen är en avgörande faktor när det gäller bränsleförbrukning och åkkomfort. Körprofildelen i Fleet Management ger en fullständig uppföljning av de viktigaste parametrarna. Perfekt för analys och identifiering av förbättringsmöjligheter.

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss