Blåavtal

BLÅAVTAL

För en driftsäker livscykel

Volvos blåavtal omfattar det förebyggande underhåll som krävs för att hålla ditt fordon ute på vägarna och i toppskick. Det säkrar helt enkelt tillgängligheten till en fast kostnad som fördelas jämnt över hela avtalsperioden. Avtalet skräddarsys dessutom efter varje fordons specifika driftförhållanden.

blåavtal

Blåavtal

Volvos blåavtal täcker hela underhållsbehovet och innehåller över hundra kontrollpunkter. Den datorstödda diagnostiken kompletteras av en visuell inspektion av fordonet utförd av tekniker med erfarenhet från underhåll av bussar. En omfattande provkörning på väg utförs dessutom.

classic blåavtal

Classic blåavtal

Volvos Classic Blåavtal är ett erbjudande som gäller fordon som har varit i drift i minst 13 månader. Servicekostnaderna fördelas jämnt över hela avtalsperioden. Avtalet omfattar arbete, Volvo originaldelar och annat material, och du vet exakt hur mycket all service kommer att kosta under hela avtalsperioden.

Ett serviceavtal för dig

Blåavtalen är noggrant framtagna för att vara effektiva och tidsbesparande. Du kan dessutom välja mellan olika alternativ för att finjustera ditt avtal. Klicka på länken nedan för att få mer information om innehållet i och fördelarna med våra serviceavtal.

Blå – omfattning

Avtalet omfattar följande områden, samtliga med en detaljerad förteckning över specifika tester. En visuell inspektion och en provkörning på väg ingår självklart alltid.

 

Smörjning samt kontroll av olje- och vätskenivåer

Regelbundna och årliga inspektioner

Motorolja och filter

Byte av bränslefilter

Byte av ventiler och insprutare

Byte av AdBlue®-filter

Kontroll av bromssystemet

Byte av växellådsolja och -filter

Byte av bakaxelolja

Kontroll av reglage och förarplats

Kontroll av externa funktioner

Motorrum

Framhjulsupphängning

Styrväxel

Kontroll under fordonet

Karossunderhåll*

Provkörning på väg

Classic Blå – omfattning

Avtalet omfattar följande områden, samtliga med en detaljerad förteckning över specifika tester. En visuell inspektion och en provkörning på väg ingår självklart alltid.

 

Smörjning samt kontroll av olje- och vätskenivåer

Regelbundna och årliga inspektioner

Motorolja och filter

Byte av bränslefilter

Byte av ventiler och insprutare

Byte av AdBlue®-filter

Tillval

Du kan även utöka serviceavtalets innehåll med ett antal användbara tillval. De erbjudna tillvalen kan variera mellan olika marknader. Kontakta Volvo för att få mer information.

 

Några exempel på tillgängliga alternativ:

• Lagstadgad inspektion

• Leverans till/hämtning från verkstad

• Vägassistans

• Byte av torkarblad, glödlampor och säkringar

• Påfyllning av olja, kylvätska och frostskyddsmedel

• Underhåll av extrautrustning

reservdelsavtal

Reservdelsavtal – ett optimerat partnerskap

Volvo erbjuder operatörer med en större bussflotta, fullt utrustad verkstad och utbildade tekniker skräddarsydda lösningar för leverans av reservdelar, inklusive logistik, samt en specificerad månadskostnad för reservdelar inom avtalade ramar.

NEDLADDNINGAR

Vill du ha mer information? Använd länkarna för att ladda ned dokumenten.

Faktablad om Blå original (PDF, 1.2 MB)

RELATERADE ÄMNEN

guldlösning

Guld – lösningen där allt ingår

Ett guldavtal ger dig den högsta skyddsnivån mot oplanerade stopp och vetskapen om att dina bussar alltid är i toppskick. Du betalar bara en fast månads- eller kilometerkostnad. Avtalet omfattar allt förebyggande underhåll och reparationer av chassi, drivlina och kaross. Du har dessutom möjlighet att lägga till underhåll av extrautrustning.

Läs mer
fordonsstatus

Fordonsstatus

Alla Volvos el- och hybridbussar övervakas online. Det har, i kombination med vår unika egenutvecklade energihantering, gjort det möjligt att skapa marknadens mest fördelaktiga serviceavtal för e-mobilitet. Elbussar är annorlunda och kräver specialkompetens. Det ingår hos Volvo. Alltid.

Läs mer
Hur kan vi hjälpa dig?

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss